El procés participatiu del barri del Monestir-Sant Francesc començarà dilluns de la setmana que ve


  • Comparteix:

El procés participatiu del pla del barri Monestir-Sant Francesc començarà dilluns de la setmana que ve i s'allargarà fins l'octubre. L'objectiu és incorporar les propostes ciutadanes en l'elaboració del Pla d'Estratègies Urbanes per dinamitzar i millorar el barri. La iniciativa es farà en tres etapes i s'estrenarà amb la constitució de la comissió mixta de treball. A l'abril, començarà la segona fase en què es farà un diagnòstic i, finalment, a l'octubre es presentaran les propostes. El procés es farà amb la participació d'associacions, entitats i veïns del barri.

El regidor d'ERC-MES i president del consell de barri Centre-Est, Ferran Villaseñor, ha explicat que és el moment perquè els veïns parlin.

Ferran Villaseñor

Demanem a la ciutadania i a les entitats que s'apoderin, que decideixin i que diguin com vol ser el seu barri.

Els objectius del pla són dinamitzar i millorar l'entorn del Monestir, la qualitat de l'espai públic, l'estructura comercial i el paisatge urbà. El pla també vol dotar d'equipaments i serveis el barri, millorar la mobilitat i l'accessibilitat i garantir la qualitat de l'habitatge.

Villaseñor també ha dit que ara el barri té una oportunitat històrica.

Ferran Villaseñor

Tirem el guant als veïns, que no estan sols, perquè nosaltres també hi som. Tenim una oportunitat històrica per corregir un dèficit d'infraestructures de molts anys i aquest és el moment.

Dilluns de la setmana que ve, es constituirà la comissió mixta de treball a les vuit del vespre al Xalet Negre. La comissió l'integraran tècnics municipals, el consell de barri Centre-Est i una xarxa formada pels comerços i empreses de la zona, els centres educatius i les residències de gent gran. Aquest grup s'encarregarà de fer una diagnosi de la situació actual del barri.

La segona fase, l'etapa de diagnòstic, es durà a terme entre els mesos d'abril i maig. Durant aquest període s'organitzaran tres sessions de treball dividides entre cinc subcomissions (espai públic, mobilitat i accessibilitat, habitatge, comerç i equipaments) que analitzaran les necessitats i mancances del barri i presentaran les conclusions al juny. Amb els resultats d'aquesta etapa es farà el treball tècnic que s'allargarà fins al setembre.

L'última etapa començarà a l'octubre i es dedicarà a les propostes ciutadanes. Es recolliran les idees i aportacions que tinguin els veïns i les entitats per millorar el barri. El procés acabarà amb l'execució de les accions del pla d'estratègies urbanes del Monestir.

El pla és el resultat de la moció conjunta dels grups de Convergència i ERC-MES per impulsar el Pla d'Estratègies Urbanes del barri del Monestir-Sant Francesc.

Els interessats a apuntar-se als grups de treball poden enviar un correu electrònic a plamonestir@gmail.com.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.