L'Assemblea de Voluntaris per als Refugiats vol seguir lluitant per acollir refugiats sirians


  • Comparteix:

L'Assemblea de Voluntaris per als Refugiats es compromet a 'seguir lluitant' perquè Sant Cugat aculli els immigrants que fugen de la guerra. L'associació ha denunciat les polítiques 'homicides' de la UE i el govern espanyol, en un acte simbòlic a la plaça d'Octavià. Membres de l'Esbart Sant Cugat i els assistents, tots ells vestits de negre, han dansat en un mar fet de teles per demostrar que tothom té dret a creuar el mar buscant una vida millor. L'acte ha aplegat 300 persones, segons els organitzadors.

La trobada tenia l'objectiu de compartir la frustració i animar que la lluita per acollir refugiats sirians, iraquians i afganesos segueixi viva. La membre de l'assemblea Mai Domínguez ha explicat que se senten enganyats pels governs d'Europa i de l'Estat, i referma la necessitat de seguir defensant la vida dels refugiats.

Mai Domínguez

Ens han enganyat i no pensem deixar-los sols. Continuarem defensant aquesta lluita i sensibilitzant la ciutat de Sant Cugat.

Durant mitja hora, membres de l'Esbart Sant Cugat, amb l'ajuda dels assistents que eren a la plaça, han creuat un mar simbòlic fet de teles amb la intenció de remoure consciències, i reclamar que el d'asil és un dret 'innegable' i advertir que no es pot empènyer a la mort persones que creuen fronteres buscant oportunitats de vida.

Des de l'entitat, se senten 'enganyats' per les institucions europees i plens d'impotència davant aquest drama humà que deixa imatges impactants cada dia. Domínguez ha recordat la situació que es va viure durant la Guerra Civil a Catalunya, i considera que cal obrir 'les fronteres i els cors' per acollir els refugiats. Com que veuen molt lluny la possibilitat que s'acullin migrants a ciutats catalanes a curt termini, Domínguez assegura que seguiran treballant a la ciutat en la linia de la sensibilització. A la trobada, hi han estat presents membres del govern municipal i representants dels partits del ple.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.