La Floresta celebrarà finalment el seu centenari el 2019


  • Comparteix:

La Floresta celebrarà el seu centenari el 4 de maig del 2019. Així ho ha acordat finalment la comissió de Patrimoni i Història del consell de barri, que ha decidit establir el dia de la fundació del districte en la festa d'inauguració que va organitzar l'Associació de Propietaris de la Floresta cinc mesos després de la seva creació al gener d'aquell any. El febrer passat, el consell de barri va acordar començar a preparar els actes de celebració del centenari, que estaven previstos inicialment per al 2017.

Per establir la data concreta de fundació del districte, la comissió va convidar l'historiador del Grup d'Estudis Locals (GEL) Domènec Miquel. Segons ha explicat Miquel a Cugat.cat, hi ha una certa confusió sobre quan es va fundar el barri i és possible que es comencés la venda de terrenys o la construcció de les primeres cases abans.

Domènec Miquel

Aquest és l'acte en el qual es declara que es crea la Floresta. Hi ha qui diu que l'any 18 ja es van començar a construïr algunes cases, però el que no hi ha són llicències d'obres que ho acreditin.

L'establiment de la data arriba després que el consell de barri de febrer acordés crear un grup per començar a preparar els actes del centenari, però encara no s'ha constituït. La commemoració vol culminar la tasca de recopilació d'imatges, vídeos, entrevistes i material que farà la comissió de Patrimoni per reivindicar l'orgull florestà. Nascut originalment com una ciutat bosc, la Floresta té actualment uns 4.500 habitants.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.