El món local independentista s'uneix per reclamar el cessament immediat de la 'persecució' judicial


  • Comparteix:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), al costat de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), s'han unit aquest divendres en un acte de suport als càrrecs electes investigats pel seu compromís amb el procés sobiranista. Des de la capella de Santa Àgata, a la plaça del Rei de Barcelona, s'ha exigit 'el cessament immediat de la persecució' i s'ha defensat el dret a la lliure associació. Durant la lectura del manifest s'ha afirmat que cap tribunal aturarà la voluntat ciutadana.

280 institucions locals, com l'Ajuntament de Sant Cugat, han aprovat mocions de suport al full de ruta independentista impulsat pel govern i el Parlament.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha participat a la trobada, ha apel·lat a la llibertat d'expressió dels ajuntaments per 'expressar idees polítiques' ja que 'els municipis representen la voluntat ideològica dels ciutadans'. L'alcaldessa ha denunciat que l'acció impulsada per l'Audiència Nacional espanyola 'sembla una persecució d'ideologia política' i ha afegit que 'Europa ha de veure que avui estem sotmesos a aquesta voluntat de repressió de la ideologia política i això, avui, al segle XXI, és inacceptable'.

Mercè Conesa

Aquesta acció de l'Audiència Nacional contra les mocions aprovades per ajuntaments catalans de suport al Parlament per tirar endavant el procés català em sembla una persecució d'ideologia política.

Durant l'acte els alcaldes de Vic, Vallfogona del Ripollès i Celrà han llegit el manifest 'Llibertat. Les idees polítiques són lliures en democràcia. Al món local també'. El text defensa que 'el món local és sobirà i ha de poder expressar-se amb llibertat', i denuncia que 'l'Estat espanyol, lluny de progressar, segueix tenint uns índexs lamentables en valors democràtics'.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.