El Voluntariat per la Llengua agrupa una quarantena de parelles en el tretzè aniversari de la iniciativa


  • Comparteix:

El Voluntariat per la Llengua enceta un nou cicle de parelles lingüístiques amb la incorporació d'una trentena de parelles, que se sumen a les 10 que ja estaven formades. El Consorci per a la Normalització Lingüistica (CPNL) i el Servei Local de Català (SLC) fan possible aquesta iniciativa per tretzè any consecutiu . L'objectiu és que les persones que estudien català ho facin en un context de conversa distesa amb un catalanoparlant en situacions com prendre un cafè i fer la compra.

Les noves parelles s'han format aquest dimecres en un acte a la Casa de Cultura, on els aprenents i els voluntaris s'han trobat per primera vegada. Ara, durant una hora setmanal durant 10 setmanes posaran a prova els seus coneixements de català en contexts reals. Alguns dels membres que conformen aquesta fornada han explicat a Cugat.cat els motius pels quals s'han animat a inscriure's al Voluntariat.

Parelles lingüístiques

M'he apuntat perquè em dedico a l'ensenyament i crec que és una bona manera d'ensenyar el català. / Tinc un nen petit i penso que és bo que tingui algú a casa que parli català. / Quan un té una llengua com el castellà en comú és fàcil parlar això i parlar un idioma que no coneixes del tot fa vergonya. / Ella és la setena parella lingüística que he tingut.

Aquesta iniciativa va néixer amb l'objectiu de promoure 'un ús real' de la llengua catalana, com ha explicat la dinamitzadora del Voluntariat Lídia Ponsatí.

Lídia Ponsatí

L'objectiu del Voluntariat és fomentar l'ús oral, social i real del català. Ho fem d'una manera distesa amb les parelles lingüístiques. Es troben en un context real per practicar la llengua.

La trobada ha acabat amb el micromuntatge 'L'amor llibre. Contes d'amor i amor pels contes', a càrrec de l'autor dels textos, David Vila i Ros, i amb la participació de Josep Maria Roviralta i Berta Gusi.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.