Xavier Burgués, elegit a Sant Cugat president d'Amnistia Internacional Catalunya


  • Comparteix:

L'activista granollerenc Xavier Burgués ha estat escollit nou president a Catalunya d'Amnistia Internacional en l'assemblea anual de l'entitat que s'ha celebrat aquest dissabte a la Casa de Cultura. Burgués ha estat l'únic candidat a presidir l'ONG. Un total de 52 socis ha avalat la presidència de Burgués, en una votació on hi ha hagut quatre abstencions i tres vots nuls. La presidenta sortint, Maria Cañadas, acaba quatre anys de mandat durant els quals l'entitat ha obtingut 'més incidència al govern català'. Ara, Burgués assegura que vol conduir l'entitat per defensar els drets socials i civils que els governs democràtics no garanteixen.

Condemnar les tortures i abusos policials dels Mossos d'Esquadra, garantir el dret a l'habitatge digne, tenir més recursos per a les dones que denuncien violència de gènere i aconseguir vies segures per als refugiats que fugen de la guerra. Aquests són els reptes amb els quals Amnistia Internacional Catalunya encara el proper mandat. El nou president, Xavier Burgués, assegura que amb el seu mandat l'organització catalana no només assenyalarà els governs totalitaris de l'estranger, sinó les democràcies occidentals que no garanteixin els drets bàsics de la ciutadania.

Xavier Burgués

Hem encès una alarma perquè veiem que els governs fan un retrocés en els drets humans. El drama dels refugiats n'és un exemple.

La fins ara presidenta, Maria Cañadas, deixa el càrrec després de quatre anys al capdavant de l'entitat. Cañadas es mostra satisfeta de la feina feta, sobretot pel que fa a la incidència que té l'organització al govern català.

Maria Cañadas

Del que estic més orgullosa són les oportunitats que hem tingut per incidir en la política catalana.

El portaveu d'Amnistia a Sant Cugat i Cerdanyola, Dani Vilaró, reconeix que és tot un honor acollir l'assemblea catalana a la ciutat.

Dani Vilaró

Organitzar l'assemlea nacional a Sant Cugat és un honor. És molta feina però ens l'hem pogut repartir.

Aministia Internacional té 15.000 socis a Catalunya, que financen l'organització, a més de ser present a una vintena de nuclis a tot el territori català. A Sant Cugat, l'organització té més de 300 socis i una desena de voluntaris actius. L'assemblea també ha aprovat la renovació de tres vocals i un nou tresorer del comitè executiu de l'ONG, a més dels comptes i plans d'acció de l'entitat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.