La 20a Biennal d'Art Contemporani comença l'itinerari al Centre d'Art Maristany


  • Comparteix:

La 20a Biennal d'Art Contemporani Català ha començat aquest divendres, coincidint amb el Dia Mundial de l'Art, al Centre d'Art Maristany amb obres de set joves artistes seleccionats per un jurat entre 61 candidatures d'arreu del país. Aquesta mostra itinerant organitzada per la Canals Galeria d'Art i l'Ajuntament es podrà veure fins al 23 de juliol i després passarà per Reus, Lleida, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Barcelona i Tarragona. Els creadors seleccionats són Lluc Baños, Alejandro Palacín, Francisco Pretel, Ivan Morales, Daniel Gasol, Clara Cortés i Gara Basilio.

El director de la Biennal i galerista, Josep Canals, ha subratllat la importància de potenciar l'art jove. A més, creu que la col·laboració entre l'administració pública i la societat civil és clau per fer-ho possible.

Josep Canals

Hem de fer un circuit de galeries perquè movem una societat. Això comporta menys atur, turisme, treball i una felicitat més interna.

És la 20a edició de la Biennal, que s'ha celebrat durant 40 anys, 20 a la nostra ciutat. L'Ajuntament hi destina 12.000 euros. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat en valor l'eix artístic que formaran el Centre d'Art Maristany, la Casa Aymat i Can Quitèria, i ha refermat el compromís municipal en aquesta matèria.

Mercè Conesa

Proposem a la ciutat un diàleg de propostes d'arts visuals on es pot fer un recorregut atractiu i conèixer les tendències més punteres.

Dos dels joves artistes participants de la Biennal, Lluc Baños i Gara Basilio, han agraït l'oportunitat que suposa formar part d'aquesta exposició itinerant.

Lluc Baños / Gara Basilio

Participem per l'oportunitat que suposa. / És el meu treball final de carrera i estic encantada d'exposar-lo.

El jurat d'aquesta edició ha està format per el galerista i director de la Biennal, Josep Canals; la historiadora de l'art reusenca, Aida Martin; la comissària i creadora santcugatenca, Joana Llauradó; el director de la Fundació Arranz-Bravo de l'Hospitalet de Llobregat, Albert Mercadé, i la vicedegana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Mar Redondo.

La 20a Biennal té el suport de la Generalitat, el Centre de Lectura de Reus i la Fundació Pinnae.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.