Els Gausacs estrenen a Sant Cugat el 9 de 7 en la diada Sant Ponç


  • Comparteix:

La diada de Sant Ponç ha portat aquest diumenge a Sant Cugat el primer 9 de 7 dels Gausacs a casa. Els camises verdes han completat la seva actuació amb el 3 de 8 i el 4 de 8, i han assolit així les expectatives marcades per a aquesta diada, que finalment s'ha desenvolupat al PAV 3 de la Rambla del Celler. Els Saballuts han descarregat el 3 de 8, el 7 de 8 i el 2 de 7, mentre que els Castellers de la Vila de Gràcia han descarregat la clàssica de 8 amb la torre de 7, el 4 de 8 i el 3 de 8.

La pluja ha obligat a canviar l'escenari, però la colla local ha mantingut les previsions per a la diada de Sant Ponç. L'objectiu era portar a casa el 9 de 7, després d'estrenar-lo a Cerdanyola l'any passat. I així ho han fet els camises verdes.

El cap de colla dels Castellers de Sant Cugat, Biel Samsó, ha assegurat que aquesta diada marca un abans i un després a la temporada castellera. Ara es fixen el 5 de 8 per a la Festa Major al juny.

Biel Samsó

La diada d'avui marca un abans i un després. Ens estem encarant cap a Festa Major, els assajos van molt bé i si la colla segueix responent podríem veure el 5 de 8 al juny.

La diada de Sant Ponç ha estat un dels actes de la Quinzena Verda que organitzen els Gausacs per donar-se a conèixer entre la ciutadania. Malgrat la pluja, un centenar de persones ha assistit a la diada com a públic, un fet que segons la presidenta dels Gausacs, Gemma Aristoy, demostra que els castells estan arrelant a Sant Cugat.

Gemma Aristoy

Cada vegada tenim millor resposta del púlic. Dedicar-nos a fer grans castells fa que la gent s'hi vagi acostant. Hem generat tendresa de color verd a la ciutat.

Els Gausacs han estat acompanyats pels Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sabadell. Els dos caps de colla, Raimon Garriga i Joan Sampere, constaten que les entitats castelleres estan passant per un moment dolç.

Garriga / Sampere

Fa anys que el fet casteller ha arrelat a totes les classes i estrats socials. / S'està allargant un 'boom' dels castells, tenim més ajudes i facilitats.

Les activitats de la Quinzena Verda s'allargaran fins al dissabte 21 de maig.

Dilluns, 9 de maig
20h. Participació dels Gausacs al programa 'NiTrad' de Cugat.cat

Dimarts, 10 de maig
20h. Assaig casteller

Divendres, 13 de maig
20h. Assaig casteller
24h. Sopar al local social
1h. Jocs

Dissabte, 14 de maig
20h. Caminada nocturna 'Verd Collserola amb els cinc sentits'

Diumenge, 15 de maig
12h. Gimcana de canalla
18h. Curtmetratge 'Camises cap al cel'

Dimarts, 17 de maig
20h. Assaig casteller
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.