Una vintena de bombers del parc Rubí-Sant Cugat es formen en riscos elèctrics


  • Comparteix:

Una vintena de bombers del parc de Rubí-Sant Cugat ha participat aquest divendres en una jornada sobre riscos elèctrics a la subestació Can Jardí de Rubí. L'objectiu de la iniciativa, a càrrec d'Endesa, és aprofundir en el coneixement i les característiques de les instal·lacions elèctriques per millorar la seguretat del cos de Bombers quan hi ha d'intervenir en cas d'accident.

Aquests tallers han de servir perquè es generin vincles de confiança entre els bombers i la companyia elèctrica a l'hora de gestionar incidències en les instal·lacions de l'empresa. El sotsinspector i cap de guàrdia de la regió d'emergències de la zona metropolitana nord, Hèctor Serrat, ha explicat que és important conèixer els riscos de les instal·lacions per avançar-se en la protecció.

Hèctor Serrat

És molt important conèixer les instal·lacions, saber quins són els riscos, com ens podem protegir, però també és molt important saber quins són els procediments que té la companyia per entregar-nos la instal·lació amb seguretat per tenir la garantia que no hi hagi tensió.

La formació té l'objectiu d'optimitzar l'eficàcia de les tasques d'intervenció i minimitzar els danys materials, a més de proporcionar un ràpid restabliment del servei elèctric. El responsable de la subestació d'Endesa de Vallès i Maresme, Antonio Bueno, ha destacat que és important saber com comportar-se davant una situació d'emergència.

Antonio Bueno

Bàsicament és com comportar-se davant una situació d'emergència on hagin d'actuar els Bombers.

Aquestes sessions formen part de la formació obligatòria que han de rebre els bombers de la Generalitat amb la participació de l'Escola de Bombers de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.