Sant Cugat, la ciutat més rica de Catalunya amb una renda per habitant d'un 26% per sobre la mitjana


  • Comparteix:

Sant Cugat és la ciutat més rica de Catalunya amb una renda familiar disponible bruta per habitant de 20.500 euros bruts anuals el 2013, ha publicat l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) aquest dijous. La xifra supera en un 26,6% la mitjana catalana, que se situa en 16.200 euros. Sant Just Desvern, Sant Quirze del Vallès i Tiana segueixen Sant Cugat en el rànquing de ciutats amb la renda més alta del país. El Vallès Occidental, amb 16.600 euros, és la tercera comarca més rica de Catalunya.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, valora aquestes dades.

Carles Brugarolas

Estem aconseguint generar condicions perquè l'atur continuï baixant de forma accelerada i, per tant, les rendes salarials són especialment elevades en aquesta Sant Cugat. Això és fruit de la feina que es fa entre molts operadors a la ciutat.

L'informe també apunta que Sant Cugat es caracteritza per una elevada proporció de remuneració d'assalariats, superior al 70%, i una baixa proporció d'ingressos procedents de prestacions socials.

La remuneració d'assalariats representa el 59,2% del total de les rendes de les famílies catalanes. L'any 2013 la renda per habitant a Catalunya va disminuir un 0,6% respecte l'anterior.

Què és la renda familiar disponible bruta (RFDB)?
És la macromagnitud que mesura els ingressos dels quals disposen els residents d'un territori per destinar-los al consum o a l'estalvi. Aquesta renda no només depèn dels ingressos de les famílies directament vinculats a la retribució per la seva aportació a l'activitat productiva (remuneració d'assalariats i excedent brut d'explotació), sinó que també està influïda per l'activitat de l'administració pública mitjançant els impostos i les prestacions socials. Per elaborar la renda familiar disponible bruta per habitant, es prenen com a referència les estimacions de població a 1 de juliol fetes per l'Idescat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.