Els Mossos d'Esquadra imparteixen xerrades a empreses per conscienciar sobre la violència masclista i familiar


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra han començat aquest dimecres, amb una xerrada a la companyia Ricoh, un cicle de conferències a empreses de Sant Cugat per conscienciar de la importància de prevenir la violència masclista i familiar. L'objectiu de la iniciativa, amb el nom d''D'igual a igual', és donar a conèixer les característiques d'aquesta xacra social fugint dels prejudicis que l'envolten i donar les eines que permetin identificar els primers símptomes. La iniciativa, pionera a Catalunya, és fruit d'un acord de Sant Cugat Empresarial (SCE), el cos de seguretat i l'Obra Social La Caixa.

Abans de fer les xerrades, els Mossos entreguen als treballadors un qüestionari per conèixer quina temàtica sobre violència masclista i familiar és la que més els preocupa per elaborar un discurs adaptat a les seves necessitats. El cap intendent de la comissaria de districte dels Mossos d'Esquadra, Jordi Hosta, ha explicat quins són els suggeriments més habituals.

Jordi Hosta

Bàsicament són consells davant de situacions de gelosia, de xarxes socials... Expliquem on comença la violència domèstica, situacions que per moltes persones resultarien normals.

Per Sant Cugat Empresarial, la iniciativa dóna valor afegit a les relacions entre les companyies i la plantilla. Ho explica el president de l'entitat, Joan Franquesa.

Joan Franquesa

Si entenem els treballadors, no tant com treballadors sinó com persones que tenen problemes, podem, a través de les empreses, donar-los als que pateixen la violència eines per manifestar-se, expressar-se i en definitiva ajudar-los.

Roche i Hewlett Packard (HP) són algunes de les companyies instal·lades a Sant Cugat que participaran en aquestes xerrades.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.