Sant Cugat enviarà les restes vegetals al futur centre de biomassa de Terrassa a l'espera d'una planta pròpia


  • Comparteix:

Sant Cugat enviarà les restes vegetals procedents de la neteja de boscos al Centre Logístic de Biomassa del Vallès Occidental, que està en fase de construcció a Terrassa. Aquest servei, que està previst que es liciti aquest any, donarà servei a la ciutat mentre no es posi en marxa el centre d'apilament que, segons el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha d'acollir en un futur Sant Cugat.

El regidor ja va anunciar l'octubre passat que Sant Cugat tindria un centre de biomassa propi a finals d'aquest any. Es tracta d'una possibilitat a la qual l'Ajuntament no renuncia, tot i l'obertura d'un equipament a Terrassa.

Joan Puigdomènech

No ens desenganxem de la possibilitat que aquí hi hagi un segon centre de biomassa comarcal. Com a participants de la comarca aportarem biomassa al centre de Terrassa.

El Centre Logístic de Biomassa del Vallès Occidental rebrà fusta dels boscos de la comarca. L'equipament podrà acollir 5.500 metres cúbics d'estella i 4.000 metres cúbics de troncs apilats per produir unes 7.000 tones d'estella l'any.

L'objectiu d'aquest centre, que forma part del projecte Boscos del Vallès, és reduir el risc d'incendis forestals a la comarca i treure un rendiment a les restes vegetals. La fusta enviada al centre serà transformada en estella, producte que permetrà alimentar les calderes de biomassa del Consell Comarcal, situades a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i al Consorci Sanitari de Terrassa.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.