La cursa 'Run for children' recapta 8.000 euros per investigar la micròtia


  • Comparteix:

La cursa solidaria 'Run for children' ha recaptat aquest diumenge uns 8.000 euros per a l'Associació Micròtia Espanya (AME), que destinarà aquesta partida a la investigació biotecnològica dels implants d'orella. Un ambient festiu i familiar ha acompanyat la iniciativa solidària, que ha aplegat uns 400 inscrits al Parc Turó de Can Mates i que tindrà una segona edició gràcies a la resposta aconseguida a Sant Cugat.

La micròtia és una malformació de l'orella que es dóna en un de cada 6.000 naixements. Comporta principalment problemes d'audició i en molts casos es tracta amb la reconstrucció de l'orella a través de cartílag de les costelles. És per això que l'associació recapta fons per a la investigació d'alternatives biotecnològiques a aquest tipus de reconstrucció més invasiva, com ha explicat la presidenta de l'entitat, Ágata Gelabertó.

Ágata Gelabertó

És una investigació que s'està fent. Té bons resultats. S'està provant en conills i està funcionant.

A més de la recaptació de fons, l'AME també treballa en la difusió d'aquesta malformació. El tresorer de l'AME, David Pedrerol, ha explicat que Sant Cugat és un municipi que respon a aquest tipus d'iniciatives solidàries.

David Pedrerol

Sant Cugat és un bon municipi. Hi ha rendes altes i mitjanes i les empreses responen.

Aquesta primera edició de la cita ha aplegat uns 400 inscrits. L'associació preveu una segona edició de la cursa 'Run for children', com ha avançat l'organitzadora de la iniciativa, Imma Homs.

Imma Homs

Jo espero que sí que hi haurà una segona edició.

L'Ajuntament i la Diputació de Barcelona han donat suport a la proposta i hi ha hagut la col·laboració econòmica de l'Obra Social la Caixa i Motor Munich.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.