El Vallès Occidental tanca el curs d'FP Dual amb gairebé 300 graduats


  • Comparteix:

La promoció 2014-2016 de Formació Professional Dual al Vallès Occidental ha tancat el curs amb 295 alumnes graduats de 21 centres educatius de la comarca, entre ells l'institut Leonardo da Vinci i l'Europa International School de Sant Cugat, que han aportat una quarantena d'alumnes. La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha presidit al Centre d'Alt Rendiment (CAR) l'acte de reconeixement als estudiants i també a les 180 empreses que han participat de la iniciativa. Es tracta de la tercera promoció de graduats d'aquest tipus de formació, que es va posar en marxa el 2012 amb l'objectiu de potenciar la inserció laboral dels joves.

Aquest model d'ensenyament, basat en models com el suís i l'alemany, té com objecte la dualitat de llocs de l'aprenentatge, fet que alterna la formació en el centre educatiu i l'activitat formativa i productiva en l'empresa. L'estada a l'empresa comença amb unes pràctiques per obtenir després una remuneració amb contracte o beca. Alguns dels alumnes participants del programa han posat en valor aquest sistema.

Pol Sanjuan / Marc Cutillas

Gràcies a l'FP Dual he trobat feina i aquest estiu continuaré treballant amb l'empresa amb la qual he fet pràctiques. / Encara treballo al mateix centre i estic molt content per l'oportunitat.

A Catalunya, més de 5.000 estudiants han participat de l'FP Dual gràcies a 152 centres educatius i més de mil empreses. La titular d'Ensenyament del govern ha posat en valor que aquesta iniciativa contribueixi a lluitar contra l'atur juvenil.

Meritxell Ruiz

La societat té el repte de confiar en l'FP i en la qualitat que té al país, perquè és una opció clara de futur. Serà la palanca de canvi per incrementar l'ocupació i millorar el futur.

L'acte de reconeixement també ha tingut la presència de la regidora d'Educació, Esther Salat; la de Comunicació, Joana Barbany, i del director general de Formació Professional Inicial, Melcior Arcarons.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.