En marxa la creació d'una nova llei d'emergència habitacional que vol ser 'útil, pràctica, efectiva'


  • Comparteix:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha celebrat aquest divendres que el Govern, el món local i algunes entitats hagin acordat una alternativa a la Llei 24/2015, alguns articles de la qual estan suspesos pel Tribunal Constitucional (TC). Puigdemont ha assegurat que és 'útil, pràctica, efectiva' i que té 'molta seguretat jurídica per poder-la aplicar de seguida'. En una compareixença sense preguntes després d'una nova cimera per abordar la situació d'emergència habitacional, Puigdemont ha assegurat que 's'ha expressat un enorme consens al voltant de tenir una resposta catalana a la suspensió' de la ILP, al marge que alguns actors s'han mostrat més o menys crítics sobre el contingut de la mateixa. Ha dit que espera que s'aprovi 'amb promptitud'.

Puigdemont considera que s'ha fet un 'molt bon treball' en la redacció de la proposta i ha agraït l'actitud 'molt constructiva' per part dels intervinents.

Carles Puigdemont

Creiem haver fet un molt bon treball. Ha recollit l'esperit que demanava la majoria: és una eina útil, amb molta seguretat jurídica i que es pugui aplicar el més aviat possible.

A més, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha anunciat també la creació d'un grup de treball que estudiï el lloguer 'abusiu'.

Malgrat la suspensió dels articles de la llei vigent, l'Ajuntament va anunciar que continuaria oferint ajuts socials als santcugatencs als quals tallin els subministraments d'electricitat, gas i aigua. En declaracions a Cugat.cat, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat en valor el resultat d'aquesta trobada.

Mercè Conesa

Avui se'ns ha posat sobre la taula un text que ens garanteix seguretat jurídica, que els instruments de què disposem no quedaran suspesos. També hem demanat celeritat perquè s'apliqui.

La proposta ha d'entrar ara en tràmit parlamentari per poder dur-se a aprovació. La nova llei substituirà els articles suspesos pel TC després del recurs del govern espanyol contra part de la legislació.

La cimera
Han assistit a la cimera, encapçalada per Puigdemont i Carme Forcadell, un total de 44 persones. Per part del Govern hi han participat també el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, la consellera de Governació i Habitatge, Meritxell Borràs, la de Presidència, Neus Munté, la de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, i el d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. En representació dels ens locals hi havia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la de Badalona, Dolors Sabaté, i els de Sabadell, Girona i Sant Cugat del Vallès, així com representants de L'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Tarragona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Reus, a més de les associacions municipalistes.

Com a impulsors de la ILP han vingut membres de la PAH, així com entitats com la Taula del Tercer Sector, el Col·legis d'Advocats, CCOO i UGT. Per part dels grups parlamentaris hi han participat Anna Gabriel i Joan Garriga, de la CUP, Jordi Turull, de JxSí, Santi Rodríguez, del PPC, Miquel Iceta, del PSC, Lluís Rabell, de CSQP, i Noemí de la Calle, de C's.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.