Els restauradors, satisfets amb l'activitat de les terrasses però reclamen l'ordenança municipal


  • Comparteix:

El Gremi de Restauradors de Sant Cugat afirma que les terrasses de bars i restaurants estan funcionant amb molta activitat aquest agost, però els professionals demanen que s'aprovi ja l'ordenança municipal que ha de regular l'activitat. Segons el gremi, l'aprovació d'aquesta normativa, prevista per abans de l'estiu, ajudaria a organitzar-se als restauradors que es queixen de 'la persecució' en els horaris de tancament.

Els horaris d'obertura i tancament de les terrasses per al període entre l'1 de maig i el 30 de setembre van entrar en vigor el 4 de maig passat i indiquen que les terrasses hauran de tancar a mitjanit de diumenge a dijous, i a la una de matinada els divendres, dissabtes i vigílies de festiu.

Tot i així, com explica el president del Gremi de Restauradors, Xavier Vendrell, s'han produït algunes queixes per part de diferents bars per 'la persecució' de la policia a l'hora de garantir el compliment dels horaris.

Xavier Vendrell

Hi ha una mica de queixes de restauradors de cara a la persecució de la policia, a vegades, pel tema horaris. No és molt normal que a les onze i vint tanquin totes les terrasses.

El president del gremi també ha apuntat que segueixen esperant l'aprovació de l'ordenança i que, de moment, s'estan regint pels acords que van assolir amb les sessions de treball del Pacte per la Nit. En aquestes trobades, la regulació de les terrasses és el que desferma els principals desacords entre les entitats. Hi participen l'Ajuntament, el Gremi de Restauradors, les entitats de cultura popular i les associacions de veïns.

Els restauradors
Tot i aquesta situació, els restauradors consultats per Cugat.cat afirmen que tenen clientela tant de dia com de nit, encara que estan pendents dels horaris per evitar conflictes.

D. Bartumeus / J. Calvó

Molts bars tanquen i la gent com està de vacances vol prendre alguna cosa. / Estem pendent dels horaris perquè tot està a l'aire.

Des que el febrer passat, sota requeriment del ple, es reprengués el debat del Pacte per la Nit, l'Ajuntament ha acollit tres sessions per intentar resoldre la problemàtica de les terrasses, entre d'altres temes de ciutat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.