L'Ajuntament descarta l'opció de comprar la masia de Torre Negra


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha descartat la via d'adquirir la masia de Torre Negra, propietat de la família Rabadà i a la venda per 4,2 milions, ha anunciat a Cugat.cat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet. Amb el reinici dels tràmits per canviar el Pla General Metropolità (PGM) que ha de garantir la preservació de l'espai, Calvet ha dit, d'altra banda, que estudiaran atendre en el nou planejament 'les casuístiques' de l'Associació de Propietaris de Torre Negra, amb qui s'ha reunit.

En una entrevista a Cugat.cat, Calvet s'ha mostrat rotund. Comprar la masia de Torre Negra ja no està en els plans de l'Ajuntament com un camí més per protegir aquest indret de Collserola. El que sí està sobre la taula és continuar els tràmits reiniciats el juny passat per modificar el PGM després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la classificació de bona part del sector com a sòl no urbanitzable ordinari.

El tràmit també serveix per anul·lar l'últim Programa d'Actuació Urbanística (PAU) de Núñez i Navarro, propietari majoritari, i ratificar el recurs de cassació presentat per l'Ajuntament, que és la principal prioritat del consistori. A banda d'aquesta via, l'administració aborda amb els petits propietaris si les seves parcel·les mereixen algun tipus d'adequació amb el nou planejament.

Damià Calvet

A la reunió amb els propietaris ens van dir que demanaven que la seva situació s'estudiés en el nou planejament i això tindrà la seva evolució, calmada, però la seva evolució.

Calvet remarca que el consistori ja va determinar que Torre Negra era sòl no urbanitzable i que això no dóna dret a indemnitzacions. També recorda que la possibilitat de permutes ja no està sobre la taula i que va ser una opció només acceptada, en el seu moment, per un sol propietari.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.