Sant Cugat posarà un contenciós al govern si denega la impugnació a la renovació ambiental de Lubrizol


  • Comparteix:

L'Ajuntament presentarà un contenciós contra la Generalitat si no admet que Lubrizol ha de rebaixar la capacitat d'emmagatzematge per evitar el radi de protecció de 250 metres que obliga la nova normativa europea, que impedeix noves activitats a la zona per presència d'empresa química. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, afirma que defensaran 'fins les darreres conseqüències' les al·legacions a la renovació de l'autorització ambiental de l'empresa feta pel govern. Una renovació que va portar el consistori a suspendre temporalment la concessió de noves llicències per a espais de concurrència pública a Can Solà i Can Magí.

En la seva impugnació, Sant Cugat demana una nova avaluació ambiental de l'empresa. Segons l'Ajuntament, Lubrizol no ha canviat cap dels processos de fabricació ni la capacitat d'emmagatzematge, quan ara la normativa europea sobre l'ús de productes químics en la indústria és més restrictiva.

El consistori ha exposat a les dues parts la necessitat que Lubrizol redueixi l'emmagatzematge del dipòsit d'una substància per evitar el radi de protecció que perjudica, segons l'Ajuntament, 'sectors econòmics consolidats' com Can Solà i Can Magí. Per Damià Calvet, 'l'empresa s'ha d'adaptar a la ciutat i no al revés'.

Damià Calvet

Podrem continuar atorgant llicències amb absoluta normalitat en una zona on no es preveuen activitats de risc i mantenir que pugui haver renovació de les activitats actuals.

Actualment, el consistori no pot concedir noves llicències a la zona per a espais de concurrència pública com són restaurants, discoteques i comerços. La suspensió temporal no afecta activitats en vigor ni canvis de titular ni renovacions de llicències d'activitats ja existents.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.