L'Ateneu obre portes avui a la Casa Jaumandreu amb la proposta de 175 cursos per aquesta tardor


  • Comparteix:

L'Ateneu obre les portes aquest dijous la Casa Jaumandreu. Tot i que les obres no estan del tot enllestides l'entitat comença l'activitat a la nova seu on a partir de dilluns que ve ja es podran fer les inscripcions pels 175 cursos i tallers de la programació de tardor.

Les obres, que van segons el ritme previst, hauran d'estar enllestides abans del 26 de setembre que serà quan l'Ateneu proposi als santcugatencs una setmana d'activitats gratuïtes per donar la benvinguda al nou curs. El director de l'Ateneu, Toni Ramon, ha explicat a Cugat.cat què suposa per l'entitat aquest canvi d'ubicació.

Toni Ramon

El canvi d'ubicació ha suposat una millora dels espais que disposa l'Ateneu per fer cursos i tallers. Són espais amb llum natural, més oberts i el pati. Tenim menys espais d'aules que a Pep Ventura però aquests espais són més grans i més agradables.

Amb el canvi d'ubicació i l'aparició de nous espais com el pati de la casa, l'entitat ha engegat noves propostes, tal com explica Ramon.

Toni Ramon

El pati obre la possibilitat de fer activitats de jardinera i agricultura urbana, i més endavant fer propostes culturals. Entenem aquest pati com una plaça, un espai de trobada, un espai cultural, i així el volem dinamitzar.

A part dels tallers de jardineria i agricultura urbana l'entiat ha programat aquesta temporada una secció especial per a infants amb activitats com el ball de Bot, les manualitats amb paper i fins i tot un taller de cuina freda.

Precisament la cuina i la gastronomia segueixen sent un pilar important de la programació de tardor. Amb propostes per a novells i experts, un espai per aprendre receptes de cuina vegana i diferents monografics per aquells que disposen de poc temps lliure.

La fotografia és també una secció a la que l'Ateneu ha volgut donar protagonisme. Segueixen els cursos d'iniciació i perfeccionament i s'hi afegeixen propostes més especialitzades com la possibilitat de fer fotografia a la natura i els ocells, fotografia nocturna, un curs intensiu de paisatge i fins i tot una sortida al Delta de l'Ebre per posar-ho tot en pràctica.

Una de les altres novetats d'enguany és que l'Ateneu obrirà portes el dissabte 5 de novembre amb diferents ofertes. La cita, orientada al públic familiar, inclourà xerrades d'alimentació infantil, un monogràfic de truites, una sortida fotogràfica, la possibilitat de dansar el ball de Bot en família i fins i tot d'un taller de malabars amb la col·laboració dels Diables de Sant Cugat. Durant aquesta jornada l'entitat també proposa un taller per aprendre a fer un pessebre popular, aquesta última activitat serà gratuïta.

Les inscripcions als cursos i tallers s'han de fer de forma presencial a la seu de l'entitat. Les activitats començaran a partir del 3 d'octubre i s'allargaran fins el 22 de desembre.







about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.