Sant Cugat suma la ciutadania en l'aposta per la mobilitat sostenible


  • Comparteix:

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ha aplegat aquest diumenge al matí desenes de ciutadans que han gaudit d'una bicicletada popular pels carrils bici de la ciutat, d'un circuit de karts a pedals per als més petits i d'una mostra de vehicles elèctrics i sostenibles. En una trobada a la plaça de la Vila, els santcugatencs han tingut l'oportunitat de prendre consciència per contribuir a fer que les ciutats siguin cada vegada més respectuoses amb el medi ambient.

La jornada ha començat a les onze del matí amb una bicicletada popular amb més 40 ciclistes de totes les edats i que han recorregut els carrils bici de la ciutat. El vicepresident de la Unió Ciclista Sant Cugat, Antonio Gregorio, i el membre de l'entitat Marc Carimany han explicat a Cugat.cat les seves sensacions respecte aquesta iniciativa.

Antonio Gregorio / Marc Carimany

Hem tingut una bona bicicletada, coneixent els carrils bici de la ciutat. / Hem anat fins a Can Mates, Mira-sol, i hem tornat pels carrils de Sant Cugat.

Els karts han aplegat principalment a un públic infantil que ha recorregut amb cotxes a pedals un circuit on han pogut conèixer de primera mà els senyals de trànsit. L'Arnau i l'Albert han explicat la seva experiència.

Albert i Arnau

M'ha agradat molt les senyals de tràfic i el freno del kart. / Que no hi ha motor i has de conduir tu.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és una activitat de sensibilització ambiental d'abast europeu que té l'objectiu de conscienciar la població per aconseguir que les ciutats siguin més sostenibles. Ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomenech

Aquestes jornades serveixen per reflexionar durant una setmana sobre com és la nostra mobilitat a la ciutat.

Les activitats de la iniciativa es reprendran dijous amb el Dia sense Cotxes, quan es tallarà el trànsit a la Rambla del Celler de dos quarts d'onze del matí fins a dos quarts de nou del vespre entre els carrers de Francesc Moragas i Cèsar Martinell. En aquest mateix espai tindran lloc, fins les vuit del vespre, activitats com un taller de manteniment de bicicletes i propostes infantils. Els visitants podran pujar a una bici estàtica que, quan es pedala, cuina crispetes.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.