'Sota teràpia' dissecciona les relacions humanes amb l'esmolat bisturí de la ironia al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El muntatge 'Sota teràpia', dirigit per l'argentí Daniel Veronese, s'ha estrenat a Catalunya aquest divendres al Teatre-Auditori davant un públic entregat que ha acabat dempeus. El muntatge ha ofert un cru retrat de les relacions humanes amb ironia, humor i duresa. L'equipament municipal, que també ha estat l'encarregat de crear l'escenografia de l'obra, ha aprofitat l'estrena nacional per inaugurar 44 noves butaques a la platea.

Tres parelles molt diferents -una que porta vint anys casada i que ha perdut la màgia de la relació, uns joves que fa tres anys que surten però que no s'atreveixen a fer el pas d'anar a viure junts i una parella amb problemes de comunicació- es troben un divendres al vespre per tenir una sessió de teràpia amb la seva psicòloga. Però la terapeuta no apareix i, en el seu lloc, els deixa una sèrie de sobres amb pistes que els aniran guiant durant tota sessió. D'aquesta manera, el que en un primer moment semblava una innocent teràpia grupal acaba convertint-se en una sessió de confessions i veritats desvelades.

El director Daniel Veronese torna a jugar amb el temps i converteix l'espectador en còmplice d'una realitat que clama al cel durant la més d'hora i mitja que dura la funció. L'argentí utilitza la teràpia només com a punt de sortida, però en defuig per oferir un relat sobre les relacions humanes i els tabús socials que va molt més enllà de la psicologia.

Daniel Veronese

L'obra no tracta de la teràpia, tot i dir-se 'Sota teràpia'. Tracta de les relacions de parella. Tot i que hi ha un rerefons terapèutic, tracta d'allò més humà i, per això, crec que la gent sent empatia amb l'obra.

Francesc Ferrer, Marina Gatell, Cristina Plazas, Miquel Sitjar, Andrés Herrera i Meritxell Huertas han donat vida a les tres parelles en un muntatge d'una sola escena concebut com un pla seqüència.

El Teatre-Auditori ha acollit l'estrena nacional del muntatge. A partir de la setmana que ve, es podrà veure al Teatre Borràs de Barcelona.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.