Un ramat de 120 cabres i ovelles pasturarà per Collserola per netejar els boscos i prevenir incendis


  • Comparteix:

Un ramat d'uns 120 caps de bestiar, un 90% ovelles i un 10% cabres, pasturarà des de la primera setmana de novembre per diverses zones del Parc Natural de Collserola per netejar el bosc i mantenir en bon estat les franges de protecció d'incendis. És una prova pilot que s'aplicarà a les zones de Sant Medir, Sol i Aire i la Torre Negra i que, si els resultats són bons, es convertirà en una forma complementària a les màquines tradicionals per prevenir els focs.

La durada de la iniciativa serà d'un mes i mig i el ramat que pasturarà per Collserola prové del Berguedà. Es tracta d'un sistema de prevenció d'incendis que vol evitar l'impacte generat per les eines habituals, essencialment maquinària, i reduir sorolls i emissions de gasos contaminants.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha assenyalat que és una prova que neix amb vocació de ser permanent.

Joan Puigdomènech

És una prova que té la intenció que formi part, juntament amb la maquinària, de la manera de mantenir les franges de prevenció de risc d'incendi.

Perquè aquesta prova pilot tiri endavant sense entrebancs, el consistori demana a la ciutadania que es mantinguin les pautes de respecte per no espantar els animals i recomana posar distància amb el bestiar i no alimentar-lo.

Una de les pastores que guiarà el ramat, Cristina de Llanos, ha advertit que cal respectar els animals durant la pastura.

Cristina de Llanos

Es poden aproximar i veure els animals, però que no entrin dins el ramat. Ens poden venir a preguntar el que vulguin, però que no es posin al mig, sobretot els nens, perquè es poden espantar i anar a llocs on no haurien d'anar.

En tot moment, els animals aniran acompanyats per les dues pastores que orientaran els ciutadans en el tracte amb el bestiar.

Fa just 10 anys, l'EMD de Valldoreix va aplicar una mesura similar amb mig miler de xais i ovelles.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.