Neix l'Assemblea del Transport Públic a Sant Cugat amb la proposta de refer la xarxa d'autobusos


  • Comparteix:

L'autobús és l'assignatura pendent del transport públic a la ciutat, segons l'Assemblea del Transport Públic a Sant Cugat, que s'ha presentat aquest dimarts al Club Muntanyenc (CMSC). L'entitat, que vol millorar la xarxa de transport públic i fer-la més atractiva i útil, assegura que el servei és ineficient i proposa refer el sistema per millorar el temps de freqüència, la cobertura i la prestació. L'assemblea vol aconseguir un ampli consens polític en matèria de mobilitat i, per això, traslladarà les propostes a la Taula de Mobilitat de l'Ajuntament.

Segons les dades presentades, Sant Cugat destina més de tres milions al foment del transport públic a la ciutat. Una dotació econòmica que l'entitat considera molt positiva, però que no es tradueix en un servei eficient. L'associació exposa que mentre els veïns de Valldoreix fan una mitjana de 50 viatges en autobús, els de Sant Cugat només en fan 14. Les raons que expliquen aquest poc ús, segons l'entitat, és el disseny dels recorreguts que és 'entortolligat, no està integrat i mostra dificultats per fer transbordaments'.

Davant aquesta mancança, l'entitat proposarà a l'Ajuntament un model de xarxa d'autobusos amb línies directes, de poc temps d'espera i amb parades a 400 metres de distància com a màxim dels usuaris. Tot plegat es vol dur a terme amb l'objectiu d'augmentar el nombre de viatges i potenciar l'ús del transport públic. El portaveu de l'entitat, Martí Rius, explica que es presentarà aquesta xarxa a la Taula de Mobilitat.

Martí Rius

El que hem de fer a partir d'ara és presentar aquesta xarxa a l'Ajuntament, als serveis tècnics i també al Consell de Mobilitat on hi ha representades totes les entitats amb interès sobre el servei públic i, de mica en mica, buscar consens per poder executar el projecte.

L'entitat s'ha presentat en un acte on els veïns han expressat l'opinió sobre el tema i les seves necessitats.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.