El 3r Teixim Sant Cugat torna a portar al carrer la promoció de l'art tèxtil


  • Comparteix:

La 3a edició del Teixim la Ciutat satisfà paradistes, participants i organitzadors amb la nova ubicació i la concentració de les activitats. El Museu del Monestir, la plaça de l'Om i la plaça d'Augusta han acollit durant aquest dissabte activitats per a persones de totes les edats per promoure el coneixement de l'art tèxtil, recuperar els coneixements antics i donar suport a noves maneres d'expressió.

Els paradistes han agraït l'espai que aquesta proposta els ha proporcionat ja que gràcies a ell es poden donar a conèixer i també poden apropar els oficis del tèxtil als ciutadans. És el cas de la membre del grup de mares voluntàries Spidermamis Sandra Rodríguez.

Sandra Rodríguez

És una bona oportunitat per donar a conèixer l'activitat i perquè la gent s'aproximi a l'ofici del tèxtil.

La presidenta del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya, Marian Reyes, ha participat per primera vegada en aquesta activitat i l'ha posat en valor, tot i la poca afluència durant les primeres hores.

Marian Reyes

Com a iniciativa em sembla molt bé. Falta que es vagi acostant la gent i faci algunes compres.

Les persones que s'han apropat a les diferents parades i que han participat en les activitats organitzades també s'han mostrat molt satisfetes amb el funcionament de la iniciativa.

Participants

Tothom està molt engrescat i content. Sant Cugat és el lloc adient per fer aquestes coses. / M'ha agradat molt teixir i m'he divertit molt.

Teixim la Ciutat és una activitat que ha organitzat el Museu del Monestir amb la col·laboració de l'Ajuntament. La tinenta d'alcalde de Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha destacat la millora d'aquesta edició respecte l'anterior i el caràcter intergeneracional de la proposta.

Carmela Fortuny

Vull destacar el caràcter intergeneracional que té aquesta activitat. Estem teixint la ciutat des dels més petits als més grans.

Teixim la Ciutat forma part de les activitats de difusió i promoció del tèxtil, que a Sant Cugat va tenir una forta presència al llarg del segle XX gràcies a l'Escola Catalana del Tapís, amb seu a l'antiga Fàbrica Aymat. Ara, l'Ajuntament treballa per crear un recorregut de l'art a Sant Cugat a través dels diferents equipaments culturals dedicats a aquesta funció, així com a l'impuls a la creació, en els quals l'element tèxtil sempre ha tingut un paper preeminent.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.