El Correllengua reivindica l'ús del català com a cohesionador social i peça clau en el futur del país


  • Comparteix:

El Correllengua ha reivindicat l'ús del català com a cohesionador social i nacional i ha fet una crida a no deixar de banda la qüestió de la llengua, ni ara ni durant la construcció de 'la nova república catalana'. Els Bastoners, que enguany celebren el 25è aniversari, han estat escollits per llegir el manifest, que també ha destacat el català com a llengua viva i vertebradora de la societat, però ha assenyalat que es necessita 'el compromís de tots els seus parlants' per preservar-la.

El manifest, escrit per Vicenç Villatoro i que ha portat per títol 'La llengua importa', ha incidit en la importància del català en el marc políglota de la societat catalana. Rosa Ponsí ha estat l'encarregada de llegir-lo.

Rosa Ponsí

El català només té futur com a llengua viva socialment i culturalment. Això necessita compromís dels seus parlants.

La jornada ha vingut marcada per diferents activitats d'entitats culturals a la plaça d'Octavià com les actuacions de l'Esbart, els Bastoners i Castellers de Sant Cugat i dels Diables i Tabalers. També hi ha hagut un dinar popular i s'ha fet l'acte de presentació de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua(CAL) de Sant Cugat , que ha estat l'encarregada d'organitzar l'edició del Correllengua d'enguany. Aquesta jornada també ha servit per recordar a l'escriptora i periodista Montserrat Roig en el 25è aniversari de la seva mort, i s'han llegit fragments d'algunes de les seves obres.

Un dels membres de la Coordinadora, Sergi Escandell, ha explicat a Cugat.cat la necessitat de lluitar per mantenir el català com a llengua habitual.

Sergi Escandell

Malgrat les enquestes, creiem que s'ha de fer més perquè la llengua del dia a dia de la gent sigui el català.

A més de la CAL, al Correllengua també hi col·labora l'Ajuntament i hi participen Cal Temerari, Plataforma per la Llengua, Coordinadora d'Entremesos, ERC, la CUP, Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), les JERC i Arran.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.