La 12a edició de la Cantata de Nadal se centrarà en el drama de les persones refugiades


  • Comparteix:

La crisi de les persones refugiades, les diferents maneres de viure el Nadal i la dualitat d'aquestes festes són els eixos centrals de la Cantata de Nadal d'enguany que es representa aquest diumenge al Teatre-Auditori. La 12a edició de la cita és obra del poeta Francesc Parcerisas i el compositor Marc Timón i es titula 'Molsa, suro, paper de plata'. Un any més, l'actriu Marta Angelat serà la rapsoda d'una vetllada que començarà a les set de la tarda.

El poeta Francesc Parcerisas ha creat una obra dual que ofereix una visió profunda del Nadal i com varia en funció si es viu 'des de dins o des de fora', des de casa o a l'exili. Per fer-ho, el poeta ha creat cinc personatges que tenen el seu paral·lelisme amb figures del pessebre.

Francesc Parcerisas

Una cosa és la tradició i tot allò que ens apel·la als nostres records infantils del Nadal. I una altra és allò que pensem del què aquest moment representa.

El compositor resident a Hollywood Marc Timón ha traslladat aquesta contradicció a la música. Timón proposa una partitura que viatja des de la música de compositors americans a la sardana. El músic ha valorat l'aposta de Sant Cugat per la cultura i ha dit que la Cantata 'n'és un gran exemple'.

Marc Timón

S'ha utilitzat la crisi d'una manera molt tendenciosa per justificar el mal tracte a la cultura. La Cantata, amb tots els anys que fa que es fa, és una prova que això depèn només del rumb que vulguis adoptar com a ciutat.

L'obra busca interpel·lar el públic donant veu als refugiats. Ho explica el director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies.

Xavier Baulies

Ens trobem tota una simbologia d'uns textos que ens conviden a reflexionar sobre la diferència que hi ha en viure el Nadal quan el demà és una cosa o quan el demà és una altra cosa.

L'obra combina cor mixt i orquestra. Un any més, l'actriu Marta Angelat serà l'encarregada d'interpretar alguns dels textos de l'obra. Angelat s'ha mostrat agraïda de participar-hi.

Marta Angelat

Jo m'ho passo molt bé. Per mi és un repte treballar amb orquestra, amb uns textos i una música compostos expressament per a l'ocasió. Però és molt estimulant.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat que aquest és 'un projecte de ciutat' que implica moltes parts. Fortuny ha valorat la qualitat artística d'aquesta proposta que ha titllat de 'participada i participativa'.

Carmela Fortuny

La Cantata és la perfecta sintonia de diferents parts que es mouen i s'encaixen amb una finalitat comuna, que és el que veurem aquest diumenge a l'escenari.

El concert tindrà lloc aquest diumenge i serà també un homenatge a Leonard Cohen. La cita es completarà amb fragments d'àries i cors d''El Messies' de Händel i un programa de nadales del repertori català i d’arreu del món.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.