Registren una casa de Valldoreix en una operació internacional contra estafes a ciutadans de la Xina


  • Comparteix:

La Policia Nacional espanyola i agents de la policia xinesa han registrat aquest dimarts al matí un habitatge de l'avinguda de Can Monmany a Valldoreix en una operació internacional contra estafes que haurien patit ciutadans de la Xina a través d'Internet, ha avançat 'El País'. L'operació ha començat per una ordre internacional després que els agents del país asiàtic constatessin que l'adreça IP dels ordinadors des d'on es cometia el presumpte frau provenien de domicilis de l'Estat espanyol. A més de Valldoreix, s'han produït registres a altres poblacions de Barcelona, Madrid i Alacant.

L'objectiu de l'operació és desmantellar els suposats 'call centers', com el de Sant Cugat, des d'on els xinesos feien les trucades per estafar presumptament ciutadans del seu país. La policia investiga diverses modalitats delictives que utilitzaven els presumptes estafadors, com fer-se passar per policies per guanyar-se la confiança de les víctimes fins que feien transferències de diners a comptes bancaris de la xarxa. Algunes fonts apunten que s'oferien a les víctimes productes financers o habitatges inexistents.

Segons fonts policials a l'escorcoll del xalet de Valldoreix, on també hi ha participat una unitat canina, només s'hi han trobat una seixantena de matalassos al soterrani. La policia sospita que les persones que vivien a la casa han fugit en ensumar-se l'operació policial.

Tot i que el propietari de l'immoble ha assegurat que no tenia coneixement que s'hi estés cometent un delicte ja que llogava l'habitatge a través d'una agència immobiliària, fonts veïnals han explicat que el titular havia visitat l'immoble regularment. Aquestes mateixes fonts havien alertat la policia que hi havia moviments sospitosos a la casa.

Ara la policia revisarà les càmeres de seguretat del xalet per aclarir els fets. L'operació, que està sota secret de sumari, continua oberta.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.