Els pressupostos participatius i el semàfor intel·ligent de Quatre Cantons es colen al 'Pedra i Sang' d'enguany


  • Comparteix:

El muntatge 'Pedra i Sang' ha donat aquest divendres el tret de sortida a les representacions d'aquest Nadal amb una funció especial per als participants del 12è Camí de Justícia, que ha arribat aquest vespre de Cerdanyola. Com cada any, el guió de la història de l'assassinat de l'abat Biure incorpora picades d'ullet a l'actualitat santcugatenca, com els pressupostos participatius o el semàfor intel·ligent de Quatre Cantons. L'obra, que des que es va recuperar l'any 2000 ja ha esdevingut una tradició de les festes a la ciutat, es representarà també els dies de 25, 26, 27 i 28 de desembre a la sala Capitular del Monestir.

El muntatge ha posat en valor el simbolisme de l'obra, que recrea uns fets històrics que van passar a la ciutat al mateix indret on van tenir lloc. La directora del muntatge, Dolors Vilarasau, destaca el 'fort valor identitari' del muntatge i assegura que, des que van recuperar la tradició l'any 2000, cada vegada hi ha més espectadors de Barcelona i altres ciutats del Vallès.

Dolors Vilarassau

'Pedra i Sang' és una funció i una història que s'ha d'explicar des de Sant Cugat, i jo crec que aquest és el seu secret. És una història que té un fort valor identitari per la gent de la ciutat i del Vallès.

Un centenar d'assistents del 12è Camí de Justícia han estat els primers en veure el muntatge en una funció especial que ha acabat amb un sopar medieval lleuger.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.