Acord entre la Parròquia i l'Ajuntament, que serà titular de l'església i la casa Abacial del Monestir


  • Comparteix:

L'Ajuntament i la Parròquia de Sant Pere d'Octavià han arribat a un acord per a la gestió de l'església i la Casa Abacial del Monestir de Sant Cugat. El consistori ja consta en el Registre de la Propietat com a titular d'aquests dos edificis.

D'aquesta manera, es resolen les discrepàncies jurídiques sobre la propietat d'aquests dos immobles, que estaven inscrits provisionalment a favor de la Parròquia des de 2014. L'acord anul·la, extingeix i deixa sense efectes aquesta inscripció provisional. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat l'acord.

Mercè Conesa

Ens trobem en un acord que és bo per a tota la ciutat. Aquí no estem pensant en un bàndol i un altre, aquí treballem tots conjuntament perquè aquest bé d'interès nacional sigui preservat i ens transcendeixi.

A més, l'Ajuntament i la Parròquia estan treballant en un conveni que, entre d'altres qüestions, especificarà que l'església i la casa Abacial es destinaran 'al culte litúrgic, religiós i pastoral de l'església Catòlica' i s'hi podran fer actes culturals 'adients amb la condició pròpia del temple'. El rector de la parròquia, Blai Blanquer, ha celebrat l'entesa.

Blai Blanquer

Ara el que toca és mirar endavant. Jo el que demano és que no es vulguin fet totes les coses alhora, perquè aleshores no se'n fa cap, sinó que es faci allò que es pot fer, petit per petit que sigui i dia rere dia.

En el mateix document es detallarà també el compromís de l'Ajuntament de mantenir en bon estat els dos edificis amb les obres de conservació i reparació que siguin necessàries. Per la seva banda, la Parròquia serà la responsable de l'obertura, la vigilància i el tancament del recinte, el pagament del consum i el manteniment dels espais.

Durant el tradicional esmorzar amb la premsa, la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, va anunciar que l'Ajuntament invertirà 500.000 euros en la rehabilitació del Monestir que es concretarà en intervencions al Claustre, l'església i la muralla

La Comissió Gestora del Reial Monestirintegrada per representants de la Generalitat, la parròquia de Sant Pere d'Octavià, el Bisbat de Terrassa, la Diputació, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Grup d'Estudis Locals (GEL) i l'Ajuntament seguirà treballant per impulsar el Monestir i potenciar el seu vessant monumental i museístic i fer el seguiment de tots els temes relacionats amb el monument i el seu entorn.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.