'La Fortuna de Sílvia' dóna el tret de sortida a la gira nacional al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori s'ha rendit aquest divendres al magnetisme de la vídua Sílvia amb el muntatge 'La Fortuna de Sílvia' de Josep Maria de Sagarra. Encarnada per l'actriu resident a Sant Cugat Laura Conejero i dirigida per Jordi Prat Coll, l'obra ha pujat a l'escenari la lluita interna d'un personatge que no es deixa endur pels prejudicis del món i batalla per mantenir intacta la seva manera d'entendre les coses. Sant Cugat ha estat la primera parada de la gira nacional del muntatge que es va estrenar al novembre al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

El director del muntatge, Jordi Prat Coll, explica que la contemporaneïtat del text rau en la idea d'una Europa caduca i fracassada que, avui en dia, torna a estar en boca de molts. És precisament aquesta dicotomia entre l'afany europeista de Sagarra i la realitat d'un continent desmembrat després de dues Guerres Mundials el que connecta amb l'actualitat. Una dualitat que es trasllada als personatges de l'obra, sobretot Sílvia i els seus fills, que han de lluitar entre el món material i les seves pròpies idees.

Jordi Prat Coll

És una obra que parla d'Europa i hi ha una certa idea d'Europa que continua sent vigent en el fracàs. Aquest punt de vista fa que els personatges ho visquin amb la necessitat de confrontar allò material amb el més espiritual.

Laura Conejero ha interpretat una Sílvia vital, que defensa allò en el que creu tot i que la realitat s'entesti a demostrar-li un camí diferent al que ella voldria. L'actriu ha donat vida a un personatge desplaçat i 'autèntic'.

Laura Conejero

La Sílvia és una dona que prescindeix dels prejudicis del món i que ha construït la seva vida a través dels dictats del cor. És una dona autèntica.

Després de Sant Cugat, el muntatge visitarà 11 equipaments municipals més del país de la Xarxa de Teatres Amics.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.