L'Arxiu Municipal de Sant Cugat custodiarà el llegat documental i material de Delphi


  • Comparteix:

L'Arxiu Municipal conservarà els béns documentals i materials que l'empresa Delphi i el seu comitè de treballadors han donat a Sant Cugat. L'empresa i el comitè han signat aquest dimarts un conveni amb l'Ajuntament perquè el material, format per 160 elements, es catalogui i custodiï en un fons específic que rebrà el nom de Condiesel-Lucas-Delphi. En la donació hi ha elements tan diversos com documentació històrica, àlbums de fotografies i l'última bomba DFP6 fabricada.

El fons també inclou la documentació de Delphi amb llibres numerats entre el 1955 i el 2001, 76 àlbums d'imatges, contractes de transferència tecnològica i les actes del consell d'administració. També es conservaran maquetes de funcionament, rollers informatius i material del sistema d'injecció diesel.

L'alcadessa, Mercè Conesa, ha destacat que la història de Sant Cugat ha anat molt lligada al desenvolupament de l'antiga Condiesel.

Mercè Conesa

La història de la vostra empresa, on heu treballat i heu desenvolupat la vostra carrera professional, és també una empresa que ha anat acompasada amb el desenvolupament de la ciutat.

El fons serà una realitat gràcies al doble conveni que ha signat aquest dilluns l'Ajuntament amb l'empresa i el comitè de treballadors. El president del comitè, José Antonio Morán, ha agraït la cura que han tingut totes les parts per mantenir viva aquesta història.

José Antonio Morán

Ens van plantejar d'ajuntar tota la documentació en un sol arxiu i ens va semblar una idea genial. Només puc que agrair a la gent que s'hi ha implicat perquè sense ella no seria possible.

Els béns estaran a disposició dels investigadors que vulguin estudiar Delphi i el seu impacte industrial, econòmic i humà al territori.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.