La Setmana de la Ciència de l'Olivera reuneix famílies, alumnes i mestres per experimentar i aprendre


  • Comparteix:

La 6a Setmana de la Ciència de l'escola l'Olivera torna a reunir infants, famílies i professors en cinc dies d'activitats plens d'experiments i aprenentatge. Enguany, l'escola ha apostat per prescindir d'un fil conductor per ampliar la participació dels pares i les mares. Uns 485 alumnes participen en les activitats i més d'un centenar de famílies col·laboren per preparar, coordinar i organitzar les iniciatives.

Aquest any, no es limita la creativitat dels pares en les propostes de tallers, com ha explicat a Cugat.cat la directora del centre, Laura López.

Laura López

El que ens interessa és que les famílies puguin venir. A vegades no trobaven tallers que s'ajustessin i aquest canvi ha fet que se n'apuntin més.

L'objectiu d'aquesta setmana és doble: despertar la vocació científica dels més petits i treballar la comunió entre pares i alumnes. Sis anys després del seu naixement, la iniciativa garanteix l'entusiasme dels nens, que s'impliquen en els experiments i treballen propostes ben diferents. Ho han explicat a Cugat.cat l'avi d'un alumne, Pere Carrera, i les mares Marta Gallego i Anna Villadelprat.

Famílies

Hem treballat la força, el treball i la potència perquè ells ho entenguin. / Hi ha unes setmanes de preparació per fer-ho fàcil. / Hem treballat la lògica matemàtica i hem intentat que entenguin com treballem per resoldre els problemes.

Hi ha tot tipus d'activitats, segons les propostes dels pares, que apliquen els seus coneixements i aficions per pensar, sobretot, en experiments pràctics. Ho expliquen l'Elsa, la Núria i en Darius.

Alumnes

Les cèl·lules de la meva boca són petitones i fosques, he rascat amb un bastonet i al microscopi se'n veuen algunes. / M'agrada perquè vénen pares de l'escola a fer-nos activitats. / Fem activitats, són divertides i aprenem.

Les activitats s'allargaran tota la setmana i enguany també decoraran les parets de l'escola amb el resultat d'alguns experiments.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.