La Unipau posa de manifest la capacitat de l'humor per combatre la violència


  • Comparteix:

El pallasso Tortell Poltrona ha posat en valor l'humor com a eina perquè les persones, malgrat les diferències, se sentin al mateix nivell i puguin enfilar el camí cap a la pau. Ho ha dit aquest divendres a la xerrada inaugural del seminari de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) Pensament per la Pau en l'humor i la violència, on ha explicat la tasca de l'ONG Pallassos Sense Fronteres, fundada per ell fa gairebé un quart de segle, als països en conflicte.

Jaume Mateu, l'home que dóna vida al pallasso Tortell Poltrona, ha subratllat que des de l'ONG sempre se senten agraïts per la rebuda i pels 'agraïments sincers' que reben del seu públic en els escenaris de conflicte. Per Mateu, l'humor obre una via de comunicació que permet acostar-se a la pau.

Jaume Mateu

Quan som capaços de tenir humor junts, generem un tipus de comunicació que ens permet estar units. L'humor és l'única possibilitat que tenim per tirar endavant.

La jornada s'ha completat amb una ponència del novel·lista i assagista Andrés Barba sobre humor violent i excluent usat com a arma. El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha explicat que enguany el seminari s'ha centrat en l'humor per la seva utilitat a l'hora de contribuir a la cultura de pau i, també, per combatre la violència.

Arcadi Oliveres

Fem pedagogia, veiem com l'humor és vàlid en moments de molta dificultat, com ha ajudat a persones que han estat víctimes de la guerra.

Programació
El seminari continua aquest dissabte amb tres xerrades. A dos quarts de deu del matí, l'educador social i pallasso Koldo Vio farà una xerrada, presentada per Núria Garcia, sobre l'humor per enfrontar-se a la violència. A dos quarts de dotze, el cofundador de la consultora Humorpositivo, Jesús Damián Fernández Solís, parlarà sobre la pedagogia de l'humor.

L'últim acte, a la una del migdia, anirà a càrrec del professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)José María Perceval sota el títol 'Humor dels grups atacats que se'n riuen dels seus discriminadors'.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.