El Diumenge de Rams omple un any més la plaça d'Octavià per encetar la Setmana Santa


  • Comparteix:

Centenars de santcugatencs han omplert la plaça d'Octavià un any més per celebrar el Diumenge de Rams. D'aquesta manera, la ciutat ha donat el tret de sortida a la Setmana Santa amb una gran diversitat de branques d'olivera, palmes i palmons decorades de formes diverses. La cita ha reunit grans i petits en una benedicció oficiada pel mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Carles Cahuana, que ha fet una crida als valors de Jesús per afrontar el futur amb pau i esperança.

Després de la benedicció, la multitud s'ha traslladat a la tradicional missa de la Passió. Alguns dels assistents han destacat que la celebració té un valor familiar i catòlic molt signifactiu que és important transmetre als més petits per continuar la tradició.

Assistents

Si la religió no es transmet a la família, no perdura. / Estan en família, veuen les seves padrines, els agrada molt picar i menjar les llaminadures que hi ha. / Som catòlics i els nostres fills també, intentem transmetre-ho als nostres néts i que en un futur puguin decidir ser catòlics o no.

Per als més petits, un dels plats forts de la jornada és lluir palmes i palmons de formes diverses i poder-les picar ben fort mentre es fa la benedicció.

Infants

M'agrada picar i és molt divertit fer la palma. / Sento que estic més a prop de Déu. / M'agrada molt la palma amb llaminadures. / M'agrada picar la palma perquè m'encanta el so que fa.

El Diumenge de Rams, que recorda l'entrada de Jesucrist muntat sobre un ruc a Jerusalem amb els deixebles, és l'acte principal de la jornada. Les activitats litúrgiques han continuat aquest diumenge a la tarda amb el Via Crucis al Claustre del Monestir a les sis i el cant de Vespres a les vuit.

La tradició mana guardar les palmes i palmons beneïts fins al Diumenge de Rams de l'any vinent.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.