El femení de la UESC aconsegueix una victòria clau per a la permanència davant l'AE Minguella

El femení de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) supera l'AE Minguella (43-40) i suma així una victòria clau davant un rival directe en la lluita per assegurar-se la permanència. Les noies de Marta Rosanas han basat el joc en la solidesa defensiva i han aconseguit el triomf malgrat alguns trams de desencert general i el patiment final pel resultat ajustat. La UESC encadena tres partits guanyats i se situa provisionalment vuitena a la classificació del grup 2 de Primera Catalana, amb una victòria de marge respecte la zona de promoció de descens.

Les santcugatenques no han arrencat gaire bé el partit i s'han vist de seguida per sota en el marcador, amb un 9 a 13 al final del primer període. Al segon quart, les de Marta Rosanas han començat a carburar a partir d'una defensa intensa i han millorat ostensiblement l'encert anotador per capgirar el resultat amb un gran parcial de 20 a 8 i arribar al descans vuit punts per sobre de les badalonines (29-21).

Tot i això, les vermell-i-negres han passat de mostrar la seva millor cara a fer un tercer quart farcit d'imprecisions que els ha fet perdre l'avantatge. La UESC s'ha quedat clavada en l'efectivitat de cara a cistella i només ha fet quatre punts en aquest tercer període. Encara sort que les visitants tampoc no han estat fines i només han estat capaces d'igualar el marcador (33-33).

A l'últim i definitiu quart, la UESC ha sabut jugar amb maduresa i ha tingut l'encert necessari per certificar la victòria. Cris Costa ha anotat un triple clau a menys de tres minuts per al final que posava per davant les locals (41-38) i el partit ha entrat en un intercanvi de cops a base de tirs lliures. Les santcugatenques han aconseguit mantenir l'avantatge i adjudicar-se el triomf tot i el patiment final.

L'entrenadora de la UESC, Marta Rosanas, ha acabat molt satisfeta amb l'entrega de les seves jugadores i confia que assoliran l'objectiu de la permanència en les quatre jornades que falten per al final de la fase regular.

Marta Rosanas

La lliga està molt igualada, ens toca seguir lluitant i treballant. De moment els objectius que ens hem anat plantejant els hem complert. Esperem poder dir el mateix en els quatre partits que queden.

El proper partit de la UESC femenina serà dissabte que ve a la pista del segon classificat, el Sant Nicolau.