La UESC es classifica matemàticament per al play-off d'ascens a lliga EBA

L'equip masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat cau (92-86) a la pista del CB Artés però s'assegura la classificació matemàtica per al play-off d'ascens a Lliga EBA a falta d'una jornada per tancar la fase regular al grup 1 de Copa Catalunya de bàsquet. Els Artesencs i els santcugatencs han protagonitzat un duel molt igualat que ha finalitzat amb empat a 73 en el temps reglamentari i s'ha decidit a la pròrroga a favor dels locals amb un resultat que serveix a l'equip vermell-i-negres per aconseguir el primer objectiu de la temporada: lluitar en els play-off per l'ascens a EBA.

La UESC ha arribat a Artés sabent que el Vic havia derrotat el Granollers. Amb aquest resultat dels d'Osona, la UESC en tenia prou amb un triomf o amb una derrota inferior als 15 punts per assegurar-se la classificació matemàtica per la fase d'ascens a Lliga EBA. Els vermell-i-negres han sortit molt endollats al primer quart i s'han convertit en una autèntica piconadora en atac i un mur defensiu. Els santcugatencs han fet un parcial (0-25) que feia pensar que el matx no tindria gaire història. El segon quart ha estat idèntic que el primer, però els locals han eixugat la diferència amb el 31 a 43 amb el qual s'ha arribat al descans.

A la represa, els locals, amb el suport de la sorollosa afició, ha fet una defensa zonal que ha donat resultat. L'Artés ha reduït els 12 punts i, fins i tot, s'ha posat per davant en el marcador. L'últim quart ha estat ple de tensió, polèmica arbitral i molta lluita. La UESC s'ha avançat en els darrers 15 segons (71-73), però els locals han anotat al final i han aconseguit forçar la pròrroga. Aquest fet permetia que els locals tinguessin cinc minuts més per intentar guanyar per més de 15 punts el matx. Finalment, l'Artés s'ha imposat per 92 a 86.

El tècnic de la UESC, Cesc Senpau, reconeix que el partit l'ha deixat sensacions contradictòries.

Cesc Senpau

M'agrada fer una lectura del què ha passat i avui em costa molt. Amb el 0 a 25, he dit als jugadors que el partit em feia més por que una pedregada.

La UESC, tot i perdre, s'ha classificat per a la promoció d'ascens a falta d'una jornada per acabar la lliga. Els de Cesc Senpau rebran dissabte de la setmana que ve el CB Santa Coloma, partit que tancarà la lliga regular. Els vermell-i-negres tindran 15 dies per preparar la primera eliminatòria d'ascens a Lliga EBA. El rival encara està per confirmar-se i podria ser Salou, Roser o Esparreguera.