La Diputació de Barcelona impulsa des de la Biblioteca de Volpelleres 'les biblioteques del futur'


  • Comparteix:

La Diputació de Barcelona impulsa el nou model BiblioLab per aplicar la tecnologia i la participació ciutadana a tota la Xarxa de Biblioteques Municipals. La presentació del projecte, que inclou una programació de més de 350 activitats en més de 50 biblioteques, ha tingut lloc aquest divendres al Library Living Lab, el laboratori tecnològic de la Biblioteca Miquel Batllori de Sant Cugat.

El model BiblioLab té l'objectiu de facilitar l'accés al coneixement i a l'aprenentatge a través de l'experimentació i la innovació tecnològica. El 2015 es va inaugurar la Biblioteca Miquel Batllori amb el Library Living Lab, un laboratori tecnològic que vol fomentar la interacció amb els usuaris.

La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, explica la transformació que han de viure les biblioteques per adaptar-se a la societat actual.

Mercè Conesa

El que fem és transformar aquestes biblioteques perquè siguin no només espais de coneixement i d'aprenentatge, sinó també espais de cocreació, coinnovació i participació ciutadana.

Aquest divendres ha tingut lloc la primera reunió de la comissió BiblioLab, un òrgan consultiu format per una trentena d'entitats, especialistes en la matèria i representants de l'administració local, que presentarà propostes i assessorarà sobre el projecte. La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona la formen 224 biblioteques i 10 bibliobusos i dóna servei a 2,6 milions d'usuaris, 70.000 cada dia.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.