La UESC femenina assoleix la permanència a Primera Catalana tot i perdre davant el Boet Mataró

El femení de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) certifica la permanència a Primera Catalana gràcies a la derrota en l'última jornada del CB IPSI, que permet a les vermell-i-negres mantenir la categoria malgrat perdre l'últim partit de la temporada. Les noies de Marta Rosanas han donat molt bona imatge davant el líder, el Boet Mataró, però finalment no s'han pogut endur el triomf en un tram final desafortunat (58-62). Les santcugatenques eviten les fases de descens i tanquen la temporada entre llàgrimes d'alegria a la desena posició, amb un balanç d'11 victòries i 19 derrotes.

El pav 1 de la Rambla del Celler ha viscut un partit vibrant que no s'ha decidit fins l'últim minut, tot i que les santcugatenques han dominat el marcador des del final del primer quart (14-13). Una defensa ferma ha frenat els constants atacs visitants, però la UESC no ha pogut gaudir en cap moment d'una distància major de 6 punts. El matx ha arribat a la mitja part amb un marcador de 30-24.

Al tercer període, les visitants han signat un parcial de 0-11, però les santcugatenques han aconseguit ràpidament reaccionar i tornar a posar-se per davant. L'últim quart ha estat el més ajustat, però un intercanvi de triples en els últims minuts ha beneficiat el Mataró, que s'ha acabat enduent la victòria per 58-62.

En aquest moment, la permanència de la UESC a Primera Catalana ha passat a dependre del resultat entre el GEIEG B i l'IPSI. Les santcugatenques han viscut els últims minuts d'aquest enfrontament a peu de pista i a través del telèfon mòbil. Finalment han esclatat d'alegria al veure que el resultat els era favorable.

Marta Rosanas s'ha mostrat molt feliç per haver assolit l'objectiu després d'una temporada complicada.

Marta Rosanas

Era un partit amb molts nervis. Ha estat una temporada molt dura i molt llarga. Hi ha hagut lesions, canvis d'entrenador, etcètera. Les noves incorporacions han vingut amb gran il·lusió i ens mereixíem salvar-nos.

Rosanas també ha confirmat a Cugat.cat la seva predisposició a continuar dirigint l'equip la temporada que ve.