El Consell de Joves 13/16 proposa mesures per plantar cara a l'assetjament escolar


  • Comparteix:

El Consell de Joves 13/16 ha fet arribar aquest dilluns a l'equip de govern les seves propostes per prevenir i tractar l'assetjament escolar, un dels encàrrecs que tenien per a aquest curs. Crear un cicle de xerrades, un concurs d'espots, una caminada, una pedalada o un torneig contra l'assetjament i la creació d'un fòrum online de suport a les víctimes són algunes de les mesures proposades per aquest òrgan, que ara l'equip de govern remetrà a l'àrea d'Educació perquè es puguin treballar amb els centres. El Consell de Joves 13/16 també ha emès les seves propostes sobre les necessitats dels espais públics i per a la Festa Major d'enguany.

Tot i que no era un encàrrec, els joves han volgut fer també les seves aportacions a la festa grossa, per a la qual volen més espais de música electrònica i 'reggaeton', la gratuïtat del Cinema a la Fresca, crear nous tornejos esportius i programar activitats d'aigua. Són unes activitats que han estat recollides per l'equip de govern i que s'incorporaran a la Festa Major d'enguany.

Pel que fa a les millores per als espais públics més utilitzats, l'òrgan ha posat sobre la taula dotar-los de punts 'wifi' i de recàrrega mòbil, millorar la il·luminació i les instal·lacions esportives, posar lavabos i alliberar algun mur per a graffitis. Tot plega té l'objectiu d'acostar-se més al Sant Cugat que volen els joves, com han destacat les vicepresidentes del Consell de Joves 13/16, Júlia Molina i Elizaveta Dubrovina.

Vicepresidentes

Un Sant Cugat on els joves puguin gaudir de diferents activitats sense pares ni nens petits i puguin estar còmodes. / Volem molt oci lluny dels pares.

Aquestes propostes han estat recollides per l'equip de govern, que ja ha posat en marxa algunes d'elles i s'aniran complementant en funció de la dotació pressupostària. De la mateixa manera, el regidor de Joventut, Eloi Rovira, ha explicat que les mesures per prevenir i lluitar contra l'assetjament escolar es treballaran amb els centres educatius.

Eloi Rovira

Pel que fa a l'assetjament escolar, que requereix una reflexió amb professionals, el servei d'Educació treballarà les propostes amb el consens dels centres educatius.

Durant el curs, el Consell de Joves 13/16 s'ha reunit en set sessions i per primera vegada han participat els 14 centres de secundària de la ciutat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.