L'HGC atén un centenar de persones interessades a deixar de fumar en el Dia Mundial Sense Tabac


  • Comparteix:

Un centenar de persones s'ha acostat aquest dimecres a la parada informativa de l'Hospital Universitari General de Catalunya per rebre consells i ajuda per deixar de fumar en el Dia Mundial sense Tabac. El personal del comitè de prevenció del tabaquisme ha promogut l'intercanvi de cigarrets per pomes i plantes aromàtiques. A més, el personal mèdic ha practicat una vuitantena de cooximetries, una prova per comprovar el nivell de monòxid de carboni als pulmons.

El pneumòleg de l'Hospital General, Diego Aisa, assegura que, amb les tècniques d'ajuda actuals, superar l'addicció 'és més fàcil del que sembla'. El doctor també adverteix dels perills del tabac.

Diego Aisa

El tabac posa en perill la vida de les persones i té efectes nocius sobre la salut. La gent no n'és conscient per falta d'informació i per manca d'iniciativa d'anar al metge i demanar ajuda.

Les persones interessades a deixar de fumar han agraït la informació i el suport que proporcionen campanyes com aquesta. Ho explica Marta Camprodon, actual fumadora.

Marta Camprodon

Tinc la decisió presa mentalment. Em faré ajudar perquè m'han ofert ajuda. És un pas important.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, fumar és un factor implicat en el 16% de les morts per malalties no transmissibles.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.