L'Ajuntament destinarà prop de sis milions d'euros en actuacions de millora a la Floresta


  • Comparteix:

L'Ajuntament destinarà prop de sis milions d'euros en actuacions de millora a la Floresta, una inversió que segons el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, 'va més enllà del mandat'. La xifra respon al Pla de Millora Urbana (PMU) que va començar el 2015 amb la pavimentació de 41 carrers. En aquests moments, el consistori ha engegat una segona fase del pla amb l'arranjament de places, passatges i escales. Per fer-ho, s'ha impulsat un procés de participació perquè els veïns puguin fer aportacions. Als projectes del pla cal afegir les iniciatives que s'han dut a terme amb els diners de lliure disposició del consell de barri.

Ara sobre la taula hi ha la reurbanització del carrer de Can Llobet, un projecte que ja s'ha aprovat inicialment amb un pressupost de més de 263.000 euros. Les obres, que podrien començar a principis de 2018, preveuen un paviment de plataforma única i l'eliminació de l'aparcament, excepte als dos extrems. L'actuació també recull la instal·lació de mobiliari urbà en els trams més amples de la via. Calvet explica l'objectiu de l'actuació.

Damià Calvet

És un eix estructurant entre l'estació de FGC i els equipament educatius i esportius del barri que actualment té unes condicions que no faciliten l'ús dels vianants. És un carrer estret, amb voreres estretes i amb aparcament, fet que dificulta molt el pas de vianants i la utilització de carrets.

També s'actuarà a la plaça de Miquel Olivella per donar més espai als vianants i reduir la zona de circulació de vehicles. La proposta vol crear un espai polivalent amb nou arbrat, enjardinat, una font i nou mobiliari urbà. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s'ha encarregat de la redacció del projecte. L'Ajuntament es fa càrrec de la licitació i el cost, de més de mig milió d'euros. Està previst que els treballs comencin el darrer trimestre de l'any.

En aquesta mateixa línia també es pavimentaran els carrers Planeta i Vallvidrera amb una plataforma única, seguint el model dels carrers urbanitzats a la primera fase. Les obres s'aprofitaran per renovar alguns serveis com la xarxa d'aigua. El pressupost és de 193.000 euros i els treballs, pendents d'adjudicar, començaran després de l'estiu.

El pla també preveu l'arranjament del carrer de Moret, la renovació de l'escala de Verdaguer i una actuació al carrer Nenúfar per drenar l'aigua que actualment s'acumula al mig de la via.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ja ha iniciat les obres per instal·lar un ascensor a l'andana en sentit Barcelona. FGC i l'Ajuntament també estan actuant al Camí de Terrassa i al Pont del Diari on, a instàncies de l'empresa ferroviària, s'està col·locant una tanca de protecció per als vehicles.

El Comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, ha fet balanç de l'execució dels projectes dels pressupostos de lliure disposició. Dels 20 projectes escollits pels veïns, 11 estan finalitzats, set estan en fase d'execució o pendents de començar aquest estiu i dos estan en estudi o pendents dels proposants.

Joan Puigdomènech

Representen petites inversions i petites modificacions del barri però que milloren la vida de la gent. No només això sinó que es decideix des del barri, és la fase més important de participació en un consell de barri.

Alguns dels projectes ja executats són les escales de fusta al Bosc Literari, les escales naturals entre la plaça de Josep Playà i el carrer de Bonavista i el rocòdrom públic al Centre Social i Sanitari.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.