L'Ajuntament inverteix 1,2 milions en una cinquantena d'obres als centres educatius


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha invertit 1,2 milions d'euros en més d'una cinquantena d'actuacions als centres escolars de Sant Cugat. Les obres han servit per ampliar espais, millorar accessos, pintar, arranjar pistes esportives i patis i millorar alguns camins escolars. Tot i que la majoria d'accions s'han executat aquest estiu aprofitant les vacances escolars, algunes de les intervencions es van dur a terme el curs passat. Les obres estaran practicament enllestides dimarts que ve, quan comença el curs.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta amb el resultat de les inversions.

Mercè Conesa

Una setmana abans que els centres escolars comencin a funcionar podem dir que hem fet tots els esforços perquè aquests centres estiguin en perfecte estat de revista el dia que els nens i nenes hagint d'arribar i retrobar-se amb els seus companys i companyes.

Turó de Can Mates i Collserola són dues de les escoles on l'Ajuntament i la Generalitat han actuat per adaptar-les a l'arribada del curs bolet de P3 que començarà enguany.

En el cas del Turó de Can Mates s'han invertit 176.822 euros. S'ha ampliat el pati i s'ha instal·lat un mòdul que ha cedit la Fundació Catalonia que s'utilitzarà com a espai polivalent. A més, el consistori ha cedit un terreny de l'aparcament perquè Ensenyament hi construeixi dues noves aules per a educació infantil. N'ha parlat la directora del centre, Núria Puigdomènech.

Núria Puigdomènech

Aquestes aules es quedaran a l'escola, esponjaran molt i permetrà tot aquest treball de desdoblament, tallers... Aquests dos nous espais ens permetran dur a terme el treball pedagògic i la línia que està seguint a l'escola.

Pel que fa a l'escola Collserola, on la inversió ha estat de 53.759 euros, s'està adequant l'accés de la classe que acollirà el grup addicional.

La Mirada ha duplicat la seva estructura per acollir els infants que començaran P3. L'Ajuntament ha destinat 3.000 euros a aquesta escola on s'ha refet el sorral, s'han canviat els jocs de lloc i on està previst que es plantin arbres.

Actuacions a les Escoles Bressol Municipals
El Niu
S'ha canviat la canal de recollida d'aigües i s'han repintat les portes del centre. S'hi ha destinat uns 10.765 euros.

Gargot
S'han refet els canviadors per als més petits, s'han fet nous canviadors per als grans i s'han reformat els banys. També s'ha habilitat l'espai del dormitori com a despatx i s'ha reubicat la zona de descans dels infants. Per últim, s'ha substituït la fusteria que hi havia per fusteria d'alumini, s'ha canviat i reparat la canal de recollida d'aigües i s'han fet tasques de manteniment de la fusta exterior. En total, s'hi ha invertit més de 86.000 euros.

Montserrat
S'ha pintat la paret del pati, s'ha posat una pica i un lavabo petit al lavabo de l'entrada i s'han substituït els fluorescents de l'aula de nadons, posant també un regulador de potència de la llum. El cost ha estat de 7.500 euros.

El Tricicle
S'han invertit uns 7.268 euros en col·locar parquet al terra de l'espai destinat als infants d'1 a 2 anys.

Cavall Fort
En aquest centre també s'ha col·locat parquet al terra de l'espai dels alumnes mitjans (1-2 anys) i s'han pintat el vestíbul, el passadís i el despatx d'administració. El cost total ha estat de 13.274 euros.

La Mimosa
S'ha fet un nou accés entre les aules dels mitjans i els grans. L'actuació ha costat 15.936 euros.

Escoles d’infantil i primària
La Mirada
S’ha refet el sorral, s'ha canviat els jocs de lloc i s'ha posat bruc. Acabada aquesta feina es plantaran els arbres. L'actuació ha tingut un cost de 3.000€.

Turó de Can Mates
S'ha reconstruït la pista poliesportiva exterior, s'ha adequat la caseta del dipòsit d'aigua com a magatzem i s'han pintat les portes i parets de l'edifici de primària. En total, 176.822 euros.

Catalunya
S'hi ha invertit 69.628 euros per fer una rampa de connexió entre els patis d'infantil i primària, reparar part del paviment del pati, pintar les zones comuns, arranjar la canal perimetral de part de la coberta, obrir una nova finestra a la zona d'administració i adequar una zona per al serveis de l'AMPA.

L'Olivera
S'ha habilitat un nou espai d'ombres al pati, s'ha fet un sorral perimetral a la zona de jocs infantils i s'han connectat dos lavabos de l'edifici d'infantil a la xarxa de sanejament municipal. El cost total ha estat de més de 68.800 euros.

La Floresta
S'han reformat i ampliat els lavabos exteriors que hi ha al soterrani de l'edifici principal i s'ha substituït la tanca de la zona infantil. Les actuacions han costat poc més de 50.500 euros.

Collserola
En aquest centre s'ha dut a terme una remodelació dels lavabos de P3 i P4, s'ha obert una finestra entre l’aula d'informàtica i el distribuïdor de l'escala i una al vestíbul per a l'espai Paidos, s'ha pintat la paret lateral de l'escala, s'ha tancat l'accés de mercaderies per a la cuina que hi havia pel carrer Abat Biure i s’ha reparat una filtració que hi havia al gimnàs. En total, s'hi ha invertit prop de 53.759 euros.

Gerbert d’Orlach
Durant aquest estiu s'han repintat les aules i els passadissos del centre. Aquest setembre es durà a terme una redistribució dels espais de consergeria i administració que es preveu que estigui enllestida a mitjans d'octubre; i durant les vacances de Nadal es col·locarà una porta corredora que comuniqui dues aules d'infantil. El pressupost total és de 130.577 euros.

Pins del Vallès
S’ha cimentat el porxo del pati de parvulari i s'han pintat les portes de l'escola i les baranes de les escales. La inversió és de 68.800 euros.

Pi d'en Xandri
S'ha pintat tota l'escola i s'han fet algunes actuacions de reparació a l'interior. El costat total ha estat de 76.798 euros.

Joan Maragall
S'han rehabilitat els lavabos interiors de la zona d'administració, s'han fet actuacions de millora dels lavabos exteriors, s'han reparat algunes parts malmeses de l'edifici principal, s'ha repintat la façana i s'han pintat les baranes de dins i de fora i les portes de fusta. S'hi han destinat prop de 84.500 euros.

Altres centres municipals
Escola d’Art Municipal
S'ha dut a terme la climatització de les aules d'informàtica i s'han substituït les fusteries per finestres d'alumini amb un millor aïllament, doble vidre i persianes. En total, s'han invertit uns 228.270 euros.

Escola de Música i Conservatori Municipal
S'ha fet la reparació de la coberta i de les juntes estructurals de l'edifici per evitar filtracions d'aigua i goteres. L'actuació ha costat 20.277 euros.

Un cop fetes aquestes obres l'Ajuntament encara disposa d'una bossa de 30.000 euros que invertirà en properes actuacions.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.