Càrrecs electes reproven 'la suspensió de l'autonomia' acompanyats de 500 santcugatencs


  • Comparteix:

Els càrrecs electes del PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA i el regidor no adscrit han reunit unes 500 persones a la plaça de la Vila com a resposta a la macrooperació de la Guàrdia Civil d'aquest dimecres, que han qualificat com una 'suspensió de l'autonomia de Catalunya'. Els regidors han fet seu el manifest de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que lamenta 'la línia creuada' i assegura que la convocatòria de l'1-O, suspès pel TC, continua endavant.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, a la qual encara no li ha arribat la citació de Fiscalia per anar a declarar, ha estat l'encarregada de llegir el manifest. Conesa ha dit que aquest 20 de setembre ha quedat clar que l'Estat espanyol 'no és un interlocutor vàlid'. Conesa ha afirmat que els catalans lluitaran perquè 'no trepitgin les nostres llibertats'. Una crida que han secundat la regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente; la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla; el portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, i el president de l'EMD, Josep Puig.

Electes

Tenim un interlocutor al capdavant que vol anul·lar els drets democràtics del nostre país. / Lluiten exclusivament pel poder. / L'1-O hi haurà urnes. / El govern està fent el ridícul. / Volem deixar de patir aquest menysteniment i maltractament.

Estelades i pancartes han onejat durant la concentració. Santcugatencs de totes les edats han acudit a la cita i s'han sumat als crits d''independència' i 'votarem'. Alguns han expressat la seva 'indignació' a Cugat.cat.

Assistents

Ho aconseguirem, no sé com però ho farem. / Tot i no ser legal és legítim. / Per molt que ens vinguin a bombardejar no ens mourem. / Hem de sortir al carrer. / Ens han violat els drets fonamentals.

La concentració, convocada per l'Ajuntament, i la lectura del manifest han conclòs amb el cant d''Els Segadors'.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.