L'exposició fotogràfica 'Remembrança' acosta a la Casa de Cultura la vida i obra de les germanes Brontë


  • Comparteix:

La Casa de Cultura acull des d'aquest dimarts i fins al 26 de novembre l'exposició fotogràfica 'Remembrança. Visions de les germanes Brontë', un projecte d'Helena Aguilar Mayans que se centra en les protagonistes femenines de tres novel·les d'Anne, Emily i Charlotte Brontë. La mostra consta d'una trentrena de fotografies en marcs antics de mides i formats diversos per crear diferents composicions, una per a cada autora.

L'exposició està dividida en tres blocs, un per a cada germana i l'obra triada per l'artista: Emily i la seva 'Cims borrascosos', Anne i 'Agnes Grey', i Charlotte amb la famosa 'Jane Eyre'. Tant les fotografies com els plafons que les acompanyen dibuixen els paral·lelismes entre la vida personal de les germanes i les protagonistes de les seves obres. En aquest sentit, l'autora, Helena Aguilar Mayans, explica la importància dels paisatges.

Helena Aguilar

El que m'interessa de les germanes Brontë és la relació que estableixen amb el paisatge, com es converteix en un espai d'alliberament per a la dona.

L’exposició va néixer a Olot, d'on és l'artista, i arriba a Sant Cugat de la mà de la Xarxa d'activitats culturals Transversal, que aplega 10 ciutats catalanes al voltant de la promoció i defensa de la cultura.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.