Sant Cugat homenatja els 30 anys de poesia 'polièdrica i complexa' de Lluís Calvo


  • Comparteix:

El 17è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat (FNP) ha reconegut aquest dimarts les tres dècades de trajectòria del poeta santcugatenc Lluís Calvo. En un recital al Cafè Auditori, col·legues de l'homenatjat han subratllat la 'complexitat' i la riquesa de la seva obra, així com la seva qualitat humana. A la trobada hi han participat autors com la santcugatenca Marta Pessarrodona, Antoni Clapés i Laia Llobera, entre d'altres.

Lluís Calvo, que ha publicat més d'una vintena de poemaris, a banda d'assaigs i novel·les, ha fet una mirada als 30 anys que porta escrivint.

Lluís Calvo

Ha estat una cursa d'obstacles, però sempre compensa fer una obra creativa. Això no té preu.

Els autors que han pujat a l'escenari del Cafè Auditori han tingut paraules de reconeixement per a Calvo i han triat fragments de la seva carrera per recitar-los davant d'una trentena d'assistents. La directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs, ha qualificat Calvo de 'poeta nacional'.

Laura Borràs

Lluís Calvo no és ni vol ser un poeta fàcil. És santcugatenc, però és un poeta nacional.

El FNP va inaugurar-se dissabte passat amb limitacions arran de la intervenció de l'Estat espanyol en els comptes catalans. Precisament, la trobada d'aquest dilluns també ha recordat la situació que viu el país i s'ha sumat a la condemna a l'empresonament dels líders d'Òmnium Cultural i l'ANC.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.