El CPNL inaugura els nous cursos de català amb 300 alumnes i més de 40 parelles lingüístiques


  • Comparteix:

El Servei Local de Català (SLC) del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha inagurat aquest dimecres els nous cursos 2017-18 amb 300 alumnes i 42 parelles lingüístiques. L'oferta formativa inclou 16 cursos entre els nivells bàsic, elemental i intermedi, i la matrícula continua oberta fins a esgotar les places. Una de les novetats d'enguany és la participació dels alumnes al magazín de Cugat.cat 'Sant Cugat a Fons', que els obrirà les portes en una secció fixa mensual. Els cursos de català es fan a la Casa de Cultura.

De la seva banda, el Voluntariat per la llengua aposta per la conversa entre unes parelles que majoritàriament s'han conegut aquest dimecres. A més, el Servei Local de Català, organitza altres activitats complementàries per fomentar l'ús del català com ara visites guiades a la biblioteca i al Monestir o gimcanes lingüístiques pels comerços. La responsable del servei, Mar Oñate, convida tothom a acostar-s'hi.

Mar Oñate

Tothom que tingui algun dubte al voltant de la llengua catalana que ens vingui a veure, intentem tractar cada cas de manera personalitzada. La matrícula segueix oberta tot l'any.

Una de les alumnes que s'han apuntat aquest curs, Constanza De Giovanni, i una de les voluntàries que col·laboren amb el servei, Núria Ricart, expliquen la seva experiència.

Constanza i Núria

M'he apuntat perquè vull continuar aprenent català, és bo per a la integració. / Hi ha una demanda de la gent nouvinguda que és molt important perquè la llengua és part de la nostra cultura. No costa gens estar en aquest voluntariat.

L'acte d'inaguració, que s'ha fet al Claustre ha comptat amb el periodista Víctor Prats, que ha ofert una xerrada sobre l'evolució del català a TV3.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.