Albiol, a Sant Cugat: 'La revolució dels somriures és gent cridant, insultat i faltant el respecte'


  • Comparteix:

El president del PP Català, Xavier Garcia Albiol, creu que 'la revolució dels somriures' s'exemplifica amb 'gent cridant, insultant i faltant el respecte'. Ho ha dit aquest dijous a la nova seu dels populars a Sant Cugat i en referència a les 300 persones -segons fonts policials- que, convocades pel Comitè de Defensa de la República (CDR) i a les quals ha qualificat d''energúmens', l'han rebut a l'exterior de l'edifici de la seu. L'arribada d'Albiol ha comportat una forta presència policial, amb nou dotacions de Mossos d'Esquadra, cinc d'elles regionals i quatre del cos que dóna servei a Sant Cugat.

El màxim responsable a Catalunya del PP ha atribuït 'els episodis que s'estan vivint' a la 'voluntat de ruptura' de la Generalitat. Albiol ha lamentat que una acte 'pacífic', en referència al que organitzava el seu partit, s'hagi vist afectat per la protesta.

Xavier Garcia Albiol

No té lògica que ens trobem, en un acte pacífic, l'exemple de la revolució dels somriures: gent cridant, insultant i faltant el respecte. Però això no ens espanta.

Al respecte de les mesures de seguretat per part dels Mossos d'Esquadra l'acte, Albiol ha posat en valor la tasca del cos policial malgrat criticar l'actuació durant l'1-O. De fet, Albiol ha celebrat que la Fiscalia vulgui demanar a la Generalitat que retiri del càrrec al major del Mossos, Josep Lluís Trapero.

Xavier Garcia Albiol

Creiem que Trapero té dret a la presumpció d'innocència, però amb la situació actual el més raonable és que faci un pas al costat.

Albiol creu que l'espera fins dissabte, dia en què el govern espanyol podria tirar endavant la suspensió de l'autonomia catalana, repercuteix en 'incertesa, desconfiança, por i temors' per a la ciutadania, així com la marxa d'empreses i entitats financeres del país, un fet que creu que contribueix a generar més atur.

La trobada organitzada pel partit ha aplegat més d'una trentena d'assistents, entre ells l'expresidenta local Berta Rodríguez i l'exregidor d'Esports de CiU Xavier Tizón.

Protesta
Unes 300 persones, segons fonts policials, han rebut Albiol a les portes de la seu del PP amb càntics a favor de la independència i una cassolada, malgrat la directriu del CDR per fer una protesta 'silenciosa'. Els manifestants portaven pancartes per demanar l'alliberament dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural, empresonats aquest dilluns per un delicte de sedició. A banda de la identificació per part dels Mossos d'una persona per picar en una senyal de trànsit, no s'ha produït cap incident.

/
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.