Entitats de cultura popular s'uneixen en la primera Festa dels Foguerons de Sant Antoni a Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Antoni en persona ha foragitat els Diables de Sant Cugat en la primera Festa dels Foguerons celebrada aquest dissabte a la ciutat. Es tracta d'una celebració de cultura popular i tradicional molt arrelada a les Illes Balears que fa anys es va importar al barri de Gràcia de Barcelona. Durant tota la jornada han tingut lloc actuacions de diverses entitats de cultura popular, amb la participació dels Bastoners, dels Geganters, dels Caparrots, de l'Entitat Sardanista, de l'Escola de Música Tradicional i dels Diables. A més, els banderers de l'any passat, l'Ateneu, han fet el traspàs de la bandera de Sant Antoni als nous banderers, els Bastoners de Sant Cugat, en la vigília de la rua dels Tres Tombs.

La jornada ha començat amb el concert del cantant i acordionista de La Troba Kung-Fú, Joan Garriga, que ha acompanyat el vermut. Durant tot el cap de setmana, a més, a la plaça de Barcelona, s'ha instal·lat el Mercat de Traginers, amb productes ecològics i de proximitat. Els assistents agraeixen que es facin més activitats gratuïtes i a l'aire lliure.

Assistents

Tot el que siguin més festes a l'exterior, perfecte. / Hem estat buscant què es feia i està molt bé, bones sorpreses. / La plaça de Barcelona ens agrada molt perquè sempre s'hi fan coses molt 'xules'.

Ja a la tarda, els Diables han encapçalat una cercavila que ha arrencat a la plaça d'Octavià i ha passat pels carrers de Santiago Rusiñol, de Santa Maria i de Torrent de la Bomba fins arribar a la plaça de Barcelona. Allà, Sant Antoni ha animat els assistents a 'deixar enrere les pors' i 'cuidar els animals' i ha tingut lloc el traspàs de la bandera de l'Ateneu cap als Bastoners. El president de la comissió de Sant Antoni Abat, Josep Masó, ha destacat l'acollida de la gent.

Josep Masó

La gent ha respost, la veig contenta i tot va bé. No podem demanar més.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, s'ha mostrat molt satisfeta del 'pas endavant' d'aquest any per fer partícips de la festa les entitats de cultura popular de la ciutat.

Carmela Fortuny

Estem molt contents d'aquesta festa i d'aquest pas endavant que hi ha hagut enguany fent que hi hagi més cultura, més tradició i més participació de les entitats de la ciutat.

Els assistents han pogut gaudir de les actuacions dels Bastoners, dels Geganters, Caparrots, de l'Entitat Sardanista i dels Diables, a més de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat. Al vespre, l'Ateneu ha ofert un taller obert de Ball de Bot, una dansa tradicional mallorquina.

La festa ha acabat amb un sopar popular a les brases dels foguerons i amb el concert de música tradicional a càrrec de La Cobleta de la Copeta.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.