La pau i l'empoderament de les dones, protagonistes de l'adaptació de 'Lisístrata' de Les Xandrines


  • Comparteix:

La companyia de teatre Les Xandrines ha transportat els espectadors del Teatre de Mira-sol a l'univers de l'antiga Grècia amb l'adaptació de la comèdia d'Aristòfanes 'Lisístrata'. Amb una versió amb peces musicals i amb tocs d'actualitat, l'obra ha tractat sobre l'empoderament de la dona i el seu paper crucial per aturar la guerra del Peloponès gràcies a una vaga sexual. Les Xandrines han estrenat l'obra aquest divendres amb les entrades exhaurides i han ofert una sessió dissabte i una diumenge.

Les Xandrines és una formació de set dones mares de l'escola Pi d'en Xandri de Sant Cugat. Una de les integrants del grup i intèrpret de 'Lisístrata', Mayte Calvo, ha explicat a Cugat.cat que aquesta obra vol llançar 'un missatge de pau'.

Mayte Calvo

Aquest obra està escrita per un home cinc segles abans de Crist. Volem que la gent s'ho passi bé, però volem llançar un missatge de pau i de dones al poder per fer la pau.

A l'obra, Lisístrata convenç les dones d'Atenes perquè comencin una vaga sexual fins que els homes no posin fi al conflicte. D'aquesta manera, aquesta comèdia d'Aristòfanes s'ha convertit en un símbol de l'esforç organitzat i pacífic a favor de la pau i en una crítica a la faceta violenta dels homes.

La formació ha fet vuit obres més, entre les quals destaca 'Dones Sàpiens' amb què van fer més de trenta bolos per tot el país. Aquesta última obra, 'Lisístrata', arriba dos anys després de 'Desmitificacions'.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.