Tot a punt perquè l'Hospital Universitari MútuaTerrassa posi en marxa la nova UCI


  • Comparteix:

L'Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT), que dóna servei a la població de Sant Cugat, disposarà d'aquí a dues setmanes d'una nova Unitat de Cures Intensives (UCI). Ubicada a la quarta planta de l'edifici, l'espai servirà per incrementar la dotació de llits, de 12 a 14, i, en situacions excepcionals, podrà atendre fins a 20 pacients. La nova zona està distribuïda en dues unitats, disposa de nou equipament mèdic i està enfocada a millorar l'atenció a pacients i familiars.

L'antiga UCI es va inaugurar el 1976 i tenia deficiències, sobretot, en la distribució de l'espai. Per tant, les obres eran una assignatura pendent de MútuaTerrassa des de feia anys. Així, amb el nou espai es millorarà la privacitat dels usuaris i es flexibilitzarà els horaris de visita. També s'inclou la monitorització dels boxs a través de control visual, així com una millora de les condicions de llum natural.

El cap del servei de Medicina Intensiva, Josep Trenado ha explicat que cada vegada hi ha més evidències científiques que 'una atenció humana i amb major proximitat és fonamental per a la recuperació dels pacients'.

Josep Trenado

Hem fet vuit llits en una banda i sis a l'altra. Amb un ràtio menor perds expertesa.

De la seva banda, el president de MútuaTerrassa, Jordi Parera, ha subratllat l'aposta del centre per dotar l'espai d'un 'equipament tècnic del màxim nivell', que va en sintonia amb l'atenció personalitzada. La propera reforma estratègica de l'HUMT serà el trasllat de Consultes Externes a l'Edifici Estació, que es preveu que es pugui fer a l'estiu. Entre finals d'any i principis del que ve, a més, hauria d'estar enllestida l'ampliació del servei d'urgències. Parera també ha parlat sobre aquests projectes.

Jordi Parera

És un projecte amb molt de sentit. Creiem que quan tinguem Urgències i Consultes Externes, encara en tindrà més.

Les obres de la nova UCI van començar el passat mes de juny i han tingut un cost d'un milió i mig d'euros.


about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.